Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sezon na świeże warzywa trwa. Trzeba korzystać ile się da. Tym razem w roli głównej, fasolka szparagowa. Jak ja, ją lubię...... Możecie oczywiście fasolkę, wymienić na inne warzywa, jeśli nie lubicie. Powiem Wam w tajemnicy, że ta tarta to niebo w gębie :) Rozpływające się w ustach kruche ciasto, pyszna fasolka i masa śmietankowo serowa. Wszystko razem smakuje obłędnie.
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 215
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 769
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 906
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 117
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2793
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 215
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 769
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 906
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 117
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2793
Składniki
Mąkę wysypać na stolnicę, posolić. Dodać masło. Wysiekać. Zrobić kopczyk, wbić jajko. Zagnieść na gładkie ciasto. Uformować kulę, zawinąć w folię spożywczą, lub aluminiową. Schłodzić w lodówce, pół godziny.
Fasolkę ugotować i wystudzić. Pokroić na mniejsze kawałki. Ser zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Do miseczki wbić jajka, dodać śmietanę, przyprawić solą, pieprzem i oregano. Wymieszać. Dodać utarty ser. Ponownie wymieszać.
Formę do tarty wysmarować masłem. Ciasto rozwałkować i wykleić nim, wcześniej przygotowaną formę. Ponakłuwać widelcem. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 200 stopni i podpiec 15 minut. Zostawić do przestudzenia.
Na cieście ułożyć fasolkę, na fasolkę wlać sos. Wyrównać powierzchnię. Na wierzch posypać koperek. Tak przygotowaną tartę, wstawić do piekarnika nagrzanego do 190 stopni i piec około 30 minut.