Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sezon na świeże warzywa trwa. Trzeba korzystać ile się da. Tym razem w roli głównej, fasolka szparagowa. Jak ja, ją lubię...... Możecie oczywiście fasolkę, wymienić na inne warzywa, jeśli nie lubicie. Powiem Wam w tajemnicy, że ta tarta to niebo w gębie :) Rozpływające się w ustach kruche ciasto, pyszna fasolka i masa śmietankowo serowa. Wszystko razem smakuje obłędnie.
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 9856
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 3861
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 42307
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 455
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 272
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 405
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 9856
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 3861
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 42307
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 455
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 272
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 405
Składniki
Mąkę wysypać na stolnicę, posolić. Dodać masło. Wysiekać. Zrobić kopczyk, wbić jajko. Zagnieść na gładkie ciasto. Uformować kulę, zawinąć w folię spożywczą, lub aluminiową. Schłodzić w lodówce, pół godziny.
Fasolkę ugotować i wystudzić. Pokroić na mniejsze kawałki. Ser zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Do miseczki wbić jajka, dodać śmietanę, przyprawić solą, pieprzem i oregano. Wymieszać. Dodać utarty ser. Ponownie wymieszać.
Formę do tarty wysmarować masłem. Ciasto rozwałkować i wykleić nim, wcześniej przygotowaną formę. Ponakłuwać widelcem. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 200 stopni i podpiec 15 minut. Zostawić do przestudzenia.
Na cieście ułożyć fasolkę, na fasolkę wlać sos. Wyrównać powierzchnię. Na wierzch posypać koperek. Tak przygotowaną tartę, wstawić do piekarnika nagrzanego do 190 stopni i piec około 30 minut.