Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Czas na szparagi, które albo są kochane albo znienawidzone :) u mnie kochane. Prosty przepis dający dużo radości! i jest to przepis wegański, jak wszystkie mojego autorstwa :)
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 933
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4180
Pierniczki na miodzie gryczanym są pyszne, mięciutkie i bardzo aromatyczne. T...
Odsłon: 234
Proste, pyszne ciasto budyniowe z kokosem na ciasteczkach petit beurre, polan...
Odsłon: 756
Przepis dnia
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 3606
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 744
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 933
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4180
Pierniczki na miodzie gryczanym są pyszne, mięciutkie i bardzo aromatyczne. T...
Odsłon: 234
Proste, pyszne ciasto budyniowe z kokosem na ciasteczkach petit beurre, polan...
Odsłon: 756
Przepis dnia
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 3606
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 744
Składniki
Ciasto francuskie podpiekamy 10-15 minut, aż będzie rumiane (w czasie pieczenia jak będzie rosło, przebijać widelcem, albo obciążyć suchą fasolą)
Przygotowujemy sos: W rondelku rozpuszczamy masło i dodajemy mąkę (powstaje zasmażka) dodajemy mleko sojowe, przyprawy i sok z cytryny. Ciągle mieszając gotujemy, aż sos zgęstnieje.
Migdały prażymy na suchej patelni. Dodajemy do sosu, mieszamy.
Wykładamy sos na ostudzone ciasto. Brzegi ciasta przykrywamy folią aluminiową, żeby się nie spaliło :) układamy szparagi, plasterki cytryny i płatki migdałów. Zapiekamy w 180 st C ok 10-12 min w zależności od wielkości szparag (powinny być chrupiące, jeżeli wolicie miękkie to przed ułożeniem na ciasto można podgotować przez 5-7 minut) Smacznego :)