Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szpinak w innej odsłonie...
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 221
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 1269
Prosta do przygotowania sałatka, idealna na różne okazje. Jest smaczna i kolo...
Odsłon: 4024
Idealne ciasto na rodzinne imprezy i święta, oczywiście dla dorosłych. Cisto...
Odsłon: 1001
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 221
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 1269
Prosta do przygotowania sałatka, idealna na różne okazje. Jest smaczna i kolo...
Odsłon: 4024
Idealne ciasto na rodzinne imprezy i święta, oczywiście dla dorosłych. Cisto...
Odsłon: 1001
Składniki
Ciasto francuskie rozwałkowujemy na stolnicy i przekładamy do wysmarowanej tłuszczem okrągłej formy o średnicy 25 cm. Obcinamy wystające końce. Nakłuwamy spód widelcem i wykładamy papierem do pieczenia. Wsypujemy suche ziarna fasoli i pieczemy w rozgrzanym do 200 stopni piekarniku 7 min. W miedzyczasie cebulę szklimy na maśle. Dodajemy umyty i osuszony szpinak, czosnek, gałkę muszkatołową, sól i pieprz do smaku. Smażymy jeszcze przez chwilę a pod koniec, kiedy wszystko ma już kosystencje papki, dodajemy ser biały lub fetę i starty parmezan. Gdy trochę przestygnie przekładamy do miski i łączymy z jajkami. Wlewamy do formy z podpieczonym spodem. Zmniejszamy temperaturę piekarnika do 180°C i pieczemy 25-30 min, lub dopóki wierzch nie będzie złoty.