Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
wersja na długie biesiadowanie ze znajomymi ;-) wspaniałe połaczenie smakòw,ktòre wspòłgrajà ze sobà,zaczynajàc od przystawki i dania głòwnego,kończàc boskim deserem :-) Ale do rzeczy i po kolei ;-)
placuszki z cukinie na pierwszy rzut :
ścieramy cukinię na śtednich oczkach,solimy,odstawiamy i odsàczamy sok z warzywka,dodajemy màkę,jajko,posiekany szpinak albo zielonà pietruszkę,mieszamy ciasto i smażymy na złoty kolor
podajemy z kleksem mascarpone i plastrem wędzonego łososia,opròszamy pieprzem i chilli
mini bruschettki na drugi rzut :
kroimy bagietkę w podłużne kawałki,polewamy oliwà,kroimy czosnek w cienkie plasterki,po 1 albo 2 plasterki na kawałek bagiety,plaster fety,na wierzchu kładziemy kawałeczek pomidorka
zapiekamy w piekarniku 5,7 min w temp.200 st.
podajemy z listkami bazylii albo szpinaku opròszone pieprzem i solà i dodatkowo każdy już na talerzu może polać sobie oliwà z oliwek
wg uznania oczywiście
przygotowujàc danie głòwne,wcześniej marynujemy łososia,tzn.polewamy go sokiem z cytryny,oprôszamy pieprzem i chilli I marynujemy tyle czasu lie nam zajmie przygotowanie przystawek
do łososia przygotowujemy purée- gotujemy ziemniaki z zàbkami czosnku ( sà bardzo aromatyczne ),odlewamy,lekko studzimy,ubijamy ręcznà praskà,dodajàc mascarpone,pieprz I zielonà pietruszkę
podajemy razem z łososiem usmażonym na złoty kolor i mini sałatkà ze szpinaku,pomidorkòw,fety i czerwonej cebulki (dla aromatu skraplamy sałatę jedynie sokiem z cytryny gdyż całość dania jest bardzo aromatyczna )
no i na koniec boski deser : mango na ryżu z mlekiem kokosowym :
ryż możemy sobie ugotować wcześnie i zostawić na sitku
świeże mango też możemy pokroić wcześniej i wstawić do lodòwki
przygotowujemy sos na bazie mleko kokosowego i cukru
do garnuszka wlewamy mleko kokosowe,delikatnie gotujemy z cukrem ok 10 min do uzyskania delikatnie kleistej konsystencji,dodajemy ryż I jeszcze chwilę gotujemy aż mleko kokosowe lekko odparuje
podajemy od razu udekorowane świeżym mango
polecam wszystkim tà mega ucztė na długà biesiadę ;-)
Smacznego :-)
Przygotujesz ją w parę chwil a składników które są w zapiekance jest naprawdę...
Odsłon: 1176
Lekka i smaczna sałatka idealna na różne okazje może zastąpić danie obiadowe,...
Odsłon: 2666
Pyszna sałatka którą bardzo lubi moja córka chodź nie jest wegetarianką bard...
Odsłon: 50
Pyszne, proste w przygotowaniu i bardzo ste żeberka.
Odsłon: 187
Polecam bardzo smaczną sałatkę ze śledzi al -matias z suszonymi pomidorami w...
Odsłon: 44
Lekka i smaczna sałatka idealna na różne okazje może zastąpić danie obiadowe,...
Odsłon: 2666
Pyszna sałatka którą bardzo lubi moja córka chodź nie jest wegetarianką bard...
Odsłon: 50
Pyszne, proste w przygotowaniu i bardzo ste żeberka.
Odsłon: 187
Polecam bardzo smaczną sałatkę ze śledzi al -matias z suszonymi pomidorami w...
Odsłon: 44
Składniki
placuszki z cukinie na pierwszy rzut : ścieramy cukinię na śtednich oczkach,solimy,odstawiamy i odsàczamy sok z warzywka,dodajemy màkę,jajko,posiekany szpinak albo zielonà pietruszkę,mieszamy ciasto i smażymy na złoty kolor podajemy z kleksem mascarpone i plastrem wędzonego łososia,opròszamy pieprzem i chilli
mini bruschettki na drugi rzut : kroimy bagietkę w podłużne kawałki,polewamy oliwà,kroimy czosnek w cienkie plasterki,po 1 albo 2 plasterki na kawałek bagiety,plaster fety,na wierzchu kładziemy kawałeczek pomidorka zapiekamy w piekarniku 5,7 min w temp.200 st. podajemy z listkami bazylii albo szpinaku opròszone pieprzem i solà i dodatkowo każdy już na talerzu może polać sobie oliwà z oliwek wg uznania oczywiście
przygotowujàc danie głòwne,wcześniej marynujemy łososia,tzn.polewamy go sokiem z cytryny,oprôszamy pieprzem i chilli I marynujemy tyle czasu lie nam zajmie przygotowanie przystawek do łososia przygotowujemy purée- gotujemy ziemniaki z zàbkami czosnku ( sà bardzo aromatyczne ),odlewamy,lekko studzimy,ubijamy ręcznà praskà,dodajàc mascarpone,pieprz I zielonà pietruszkę podajemy razem z łososiem usmażonym na złoty kolor i mini sałatkà ze szpinaku,pomidorkòw,fety i czerwonej cebulki (dla aromatu skraplamy sałatę jedynie sokiem z cytryny gdyż całość dania jest bardzo aromatyczna )
no i na koniec boski deser : mango na ryżu z mlekiem kokosowym : ryż możemy sobie ugotować wcześnie i zostawić na sitku świeże mango też możemy pokroić wcześniej i wstawić do lodòwki przygotowujemy sos na bazie mleko kokosowego i cukru do garnuszka wlewamy mleko kokosowe,delikatnie gotujemy z cukrem ok 10 min do uzyskania delikatnie kleistej konsystencji,dodajemy ryż I jeszcze chwilę gotujemy aż mleko kokosowe lekko odparuje podajemy od razu udekorowane świeżym mango
polecam wszystkim tà mega ucztė na długà biesiadę ;-) Smacznego :-)
Przepisy Dania główne
Dania główne
Kotlety schabowe zapiekane z pieczarkami i serem
Dania główne
Zapiekanka tostowa
Dania główne
Potrawka z kiełbaski
Dania główne
Kotlety mielone Magdy Gessler
Kotlety schabowe zapiekane z pieczarkami i serem
Moje dzisiejsze kotlety schabowe to kotlety z pieczarkami i serem. Kotleciki...
Odsłon: 148
Zapiekanka tostowa
Banalna i bardzo szybka! Super smakuje z ketchupem.
Odsłon: 161