Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
wersja na długie biesiadowanie ze znajomymi ;-) wspaniałe połaczenie smakòw,ktòre wspòłgrajà ze sobà,zaczynajàc od przystawki i dania głòwnego,kończàc boskim deserem :-) Ale do rzeczy i po kolei ;-)
Szybka i smaczna przekąska na Andrzejki lub inne imprezy .
Odsłon: 2878
Oto mniej znana zupa Wielkoposki. Zupa zwana - Wendka. Głownym składnikiem j...
Odsłon: 42
Proste ciasto makowe na kruchym spodzie z kruszonką na wierzchu. Łatwe do upi...
Odsłon: 386
Szybka i smaczna przekąska na Andrzejki lub inne imprezy .
Odsłon: 2878
Oto mniej znana zupa Wielkoposki. Zupa zwana - Wendka. Głownym składnikiem j...
Odsłon: 42
Proste ciasto makowe na kruchym spodzie z kruszonką na wierzchu. Łatwe do upi...
Odsłon: 386
Składniki
placuszki z cukinie na pierwszy rzut : ścieramy cukinię na śtednich oczkach,solimy,odstawiamy i odsàczamy sok z warzywka,dodajemy màkę,jajko,posiekany szpinak albo zielonà pietruszkę,mieszamy ciasto i smażymy na złoty kolor podajemy z kleksem mascarpone i plastrem wędzonego łososia,opròszamy pieprzem i chilli
mini bruschettki na drugi rzut : kroimy bagietkę w podłużne kawałki,polewamy oliwà,kroimy czosnek w cienkie plasterki,po 1 albo 2 plasterki na kawałek bagiety,plaster fety,na wierzchu kładziemy kawałeczek pomidorka zapiekamy w piekarniku 5,7 min w temp.200 st. podajemy z listkami bazylii albo szpinaku opròszone pieprzem i solà i dodatkowo każdy już na talerzu może polać sobie oliwà z oliwek wg uznania oczywiście
przygotowujàc danie głòwne,wcześniej marynujemy łososia,tzn.polewamy go sokiem z cytryny,oprôszamy pieprzem i chilli I marynujemy tyle czasu lie nam zajmie przygotowanie przystawek do łososia przygotowujemy purée- gotujemy ziemniaki z zàbkami czosnku ( sà bardzo aromatyczne ),odlewamy,lekko studzimy,ubijamy ręcznà praskà,dodajàc mascarpone,pieprz I zielonà pietruszkę podajemy razem z łososiem usmażonym na złoty kolor i mini sałatkà ze szpinaku,pomidorkòw,fety i czerwonej cebulki (dla aromatu skraplamy sałatę jedynie sokiem z cytryny gdyż całość dania jest bardzo aromatyczna )
no i na koniec boski deser : mango na ryżu z mlekiem kokosowym : ryż możemy sobie ugotować wcześnie i zostawić na sitku świeże mango też możemy pokroić wcześniej i wstawić do lodòwki przygotowujemy sos na bazie mleko kokosowego i cukru do garnuszka wlewamy mleko kokosowe,delikatnie gotujemy z cukrem ok 10 min do uzyskania delikatnie kleistej konsystencji,dodajemy ryż I jeszcze chwilę gotujemy aż mleko kokosowe lekko odparuje podajemy od razu udekorowane świeżym mango
polecam wszystkim tà mega ucztė na długà biesiadę ;-) Smacznego :-)