Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Danie to zaspokoi nawet najbardziej wybredne podniebienia.
Prosty i szybki pomysł na obiad.
Odsłon: 70
Prosta i szybka w przygotowaniu sałatka. Jest orzeźwiająca i pyszna. Może sta...
Odsłon: 43
Makowiec na kruchym cieście z kratką to przepyszne ciasto które zawsze gości...
Odsłon: 77
Pyszniutkie skrzydełka warte wypróbowania na święta lub niedzielny obiad. Pro...
Odsłon: 25
Podobną zupę jadłam w knajpce na firmowej wigilii.Smakowała rewelacyjnie. Pie...
Odsłon: 12
Prosty i szybki pomysł na obiad.
Odsłon: 70
Prosta i szybka w przygotowaniu sałatka. Jest orzeźwiająca i pyszna. Może sta...
Odsłon: 43
Makowiec na kruchym cieście z kratką to przepyszne ciasto które zawsze gości...
Odsłon: 77
Pyszniutkie skrzydełka warte wypróbowania na święta lub niedzielny obiad. Pro...
Odsłon: 25
Podobną zupę jadłam w knajpce na firmowej wigilii.Smakowała rewelacyjnie. Pie...
Odsłon: 12
Składniki
Udka opłukać i osuszyć. Rodzynki i śliwki moczyć (osobno) po 30 minut, odcedzić. Migdały sparzyć, obrać ze skórki, posiekać. Boczek pokroić w kostkę.
Rozgrzać masło z oliwą, obsmażyć udka z obu stron. Włożyć do rondla. Na tym samym tłuszczu usmażyć boczek, dodać śliwki i rodzynki, dusić 10 minut.
Włożyć cynamon, goździki, udka, wlać śliwowicę i szklankę wody. Przykryć i dusić 15 minut.
Wyjąć cynamon goździki, dodać migdały i dusić na małym ogniu 10 minut. Podawać z ryżem. Można ozdobić świeżymi ziołami.