Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Idealne na obiad ,idealne na imprezy
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3784
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 625
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3816
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 387
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 719
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3784
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 625
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3816
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 387
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 719
Składniki
Skórę z udek zdejmujemy ,odkładamy na bok . Mięso oddzielamy od kości i razem z porem ,groszkiem ,pieczarkami i marchewką mielimy na największych „oczkach”. Do masy dodajemy jajko ,zioła prowansalskie ,do smaku doprawiamy solą i pieprzem. Skórę z udek nadziewamy mięsem (farsz musi być cały zakryty skórą). Udka oprószamy solą i pieprzem ,każde z osobna zawijamy w folię aluminiową i zapiekamy 40 min w temperaturze 200°C. Tak przygotowane udka podsmażamy na rumiano na rozgrzanym tłuszczu.