Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Idealne na obiad ,idealne na imprezy
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1135
Dynia to prawdziwa królowa jesiennego stołu. Jest smaczna, zdrowa i łatwa w p...
Odsłon: 1731
Przepis dnia
Gołąbki bez zawijania to uproszczona forma tradycyjnych gołąbków, czyli kotle...
Odsłon: 5786
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1135
Dynia to prawdziwa królowa jesiennego stołu. Jest smaczna, zdrowa i łatwa w p...
Odsłon: 1731
Przepis dnia
Gołąbki bez zawijania to uproszczona forma tradycyjnych gołąbków, czyli kotle...
Odsłon: 5786
Składniki
Skórę z udek zdejmujemy ,odkładamy na bok . Mięso oddzielamy od kości i razem z porem ,groszkiem ,pieczarkami i marchewką mielimy na największych „oczkach”. Do masy dodajemy jajko ,zioła prowansalskie ,do smaku doprawiamy solą i pieprzem. Skórę z udek nadziewamy mięsem (farsz musi być cały zakryty skórą). Udka oprószamy solą i pieprzem ,każde z osobna zawijamy w folię aluminiową i zapiekamy 40 min w temperaturze 200°C. Tak przygotowane udka podsmażamy na rumiano na rozgrzanym tłuszczu.