Do góry

Dania główne Przepis na:

udka w chrupiącej panierce...

Przepis dnia 2015-10-21
udka w chrupiącej panierce...

Autor:

Przepisów i artykułów: 558 Ocena: 20190

Dodano:

Odsłon: 66832

polecam wszystkim udka tak zrobione są z wierzchu chrupiące, w środku miękkie i soczyste. Można użyć oczywiście też innych części kruczka w oryginale były to skrzydełka

Składniki

  • 1 kg średnich udek sól
  • 2 pełne łyżki mąki ziemniaczanej
  • 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia
  • łyżeczka granulowanego czosnku
  • przyprawa do kurczaka (można użyć gotowej, lub własnej mieszanki)
  • pieprz
  • papryka słodka i ostra wg uznania
  • olej do smażenia
5-6 os. 30 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
udka w chrupiącej panierce...

Przygotowanie

  1. Mięso umyć, osuszyć, posolić. Do worka foliowego wsypać pozostałe składniki, wymieszać, włożyć udka, zawiązać worek i mocno potrząsać, by posypka wszędzie dotarła.

  2. Udka smażyć na rozgrzanym oleju po 3 min. z każdej strony. Po tym czasie przełożyć na blaszkę i piec w piekarniku ok 30- 40 min. (w zależności jak duże mamy porcje mięsa) w 190 st.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (5)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

magdakos 01 lutego 2018 Wypróbowałam i na pewno zrobię go nie raz :)

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

basia83bent 09 stycznia 2016 Kurczaczek rewelacyjny. Wlasnie robie po raz drugi :)) dziekuje za przepis

6 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

irma 21 października 2015 Mam pytanie - dlaczego dodaje się do tej potrawy proszek do pieczenia? Udka wyglądają bardzo apetycznie. :) Odpowiedzi: 1 ▼

15 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń