Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
łatwe i wyraziste danie robiące wrażenie na gościach ;-)
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19273
Każdy uwielbia chrupiące gofry, jeszcze lekko ciepłe, szczególnie z dodatkiem...
Odsłon: 13048
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1700
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 232147
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19273
Każdy uwielbia chrupiące gofry, jeszcze lekko ciepłe, szczególnie z dodatkiem...
Odsłon: 13048
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1700
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 232147
Składniki
kurczaka kroimy w niewielką kostkę, przyprawiamy solą i pieprzem i odstawiamy na kilkanaście minut
w szerokim rondlu rozgrzewamy olej, wrzucamy kurczaka i smażymy, aż się ładnie przyrumieni
cebulę i czosnek obieramy i drobno siekamy, dodajemy do zrumienionego kurczaka i smażymy, aż cebula ładnie się zeszkli
teraz do rondla wlewamy cydr i gotujemy na średnim ogniu, aż cały płyn zredukuje się o połowę (kilkanaście minut)
dodajemy musztardę i kurkumę i gotujemy jeszcze 2-3 minuty
do śmietany dodajemy 3-4 łyżki sosu, mieszamy, a potem całość przekładamy do rondla, gotujemy jeszcze 5 minut, próbujemy, doprawiamy solą i pieprzem, no i gotowe, podajemy z ryżem, posypane osiekaną natką pietruszki, smacznego ;-)