Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
łatwe i wyraziste danie robiące wrażenie na gościach ;-)
Dziś obiadek nietypowy bo kapuśniak już gotowy. Jest marchewka i ziemniaki z...
Odsłon: 12948
Dzisiaj polecam bardzo proste szybkie kluski śląskie. Kluski śląskie robię dw...
Odsłon: 8057
Dzisiaj placki ziemniaczane w trochę innej odsłonie bo z dodaniem marchewki....
Odsłon: 319
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 107
Wietnamski rosół z kaczki.
Odsłon: 2189
Delikatne pupleciki otulone pysznym pesto , zapieczone w muszlach makaronowyc...
Odsłon: 737
Dziś obiadek nietypowy bo kapuśniak już gotowy. Jest marchewka i ziemniaki z...
Odsłon: 12948
Dzisiaj polecam bardzo proste szybkie kluski śląskie. Kluski śląskie robię dw...
Odsłon: 8057
Dzisiaj placki ziemniaczane w trochę innej odsłonie bo z dodaniem marchewki....
Odsłon: 319
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 107
Wietnamski rosół z kaczki.
Odsłon: 2189
Delikatne pupleciki otulone pysznym pesto , zapieczone w muszlach makaronowyc...
Odsłon: 737
Składniki
kurczaka kroimy w niewielką kostkę, przyprawiamy solą i pieprzem i odstawiamy na kilkanaście minut
w szerokim rondlu rozgrzewamy olej, wrzucamy kurczaka i smażymy, aż się ładnie przyrumieni
cebulę i czosnek obieramy i drobno siekamy, dodajemy do zrumienionego kurczaka i smażymy, aż cebula ładnie się zeszkli
teraz do rondla wlewamy cydr i gotujemy na średnim ogniu, aż cały płyn zredukuje się o połowę (kilkanaście minut)
dodajemy musztardę i kurkumę i gotujemy jeszcze 2-3 minuty
do śmietany dodajemy 3-4 łyżki sosu, mieszamy, a potem całość przekładamy do rondla, gotujemy jeszcze 5 minut, próbujemy, doprawiamy solą i pieprzem, no i gotowe, podajemy z ryżem, posypane osiekaną natką pietruszki, smacznego ;-)