Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
łatwe i wyraziste danie robiące wrażenie na gościach ;-)
Choć prawdziwa rolada śląska jest z wołowiny to bardzo często robi się ją z w...
Odsłon: 19271
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 1039
Nie masz pomysłu na szybki deser bez pieczenia? Serniczki z patelni to strzał...
Odsłon: 702
Choć prawdziwa rolada śląska jest z wołowiny to bardzo często robi się ją z w...
Odsłon: 19271
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 1039
Nie masz pomysłu na szybki deser bez pieczenia? Serniczki z patelni to strzał...
Odsłon: 702
Składniki
kurczaka kroimy w niewielką kostkę, przyprawiamy solą i pieprzem i odstawiamy na kilkanaście minut
w szerokim rondlu rozgrzewamy olej, wrzucamy kurczaka i smażymy, aż się ładnie przyrumieni
cebulę i czosnek obieramy i drobno siekamy, dodajemy do zrumienionego kurczaka i smażymy, aż cebula ładnie się zeszkli
teraz do rondla wlewamy cydr i gotujemy na średnim ogniu, aż cały płyn zredukuje się o połowę (kilkanaście minut)
dodajemy musztardę i kurkumę i gotujemy jeszcze 2-3 minuty
do śmietany dodajemy 3-4 łyżki sosu, mieszamy, a potem całość przekładamy do rondla, gotujemy jeszcze 5 minut, próbujemy, doprawiamy solą i pieprzem, no i gotowe, podajemy z ryżem, posypane osiekaną natką pietruszki, smacznego ;-)