Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Delikatne i kruche mięso z indyka świetnie się skomponowało z grzybkami. Bardzo polecam:)
Kurczak w sosie pieczarkowym to pyszne i aromatyczne danie, a zarazem bardzo...
Odsłon: 8081
Dorsz, jest to bardzo smaczna ryba i do tego bardzo zdrowa. Dzisiejsza propoz...
Odsłon: 38
Kurczak w sosie pieczarkowym to pyszne i aromatyczne danie, a zarazem bardzo...
Odsłon: 8081
Dorsz, jest to bardzo smaczna ryba i do tego bardzo zdrowa. Dzisiejsza propoz...
Odsłon: 38
Składniki
Umyty udziec obtoczyć w mące i dać na rozgrzane masło klarowane. Obsmażyć z dwóch stron,podlać szklanką wody i dusić do miękkości,podlewając wodą jeśli wyparuje. Osobno pokrojone prawdziwki usmażyć wraz z cebulą pokrojoną w piórka na maśle. Doprawić do smaku solą i pieprzem,dodać śmietankę i pogotować chwilę do zgęstnienia. Usmażone grzyby wyłożyć na upieczone i doprawione mięso,przykryć i dusić kilka minut pod przykryciem by mięso nabrało grzybowego aromatu.
Smacznego życzę!