Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Delikatne i kruche mięso z indyka świetnie się skomponowało z grzybkami. Bardzo polecam:)
Szybka, prosta w przygotowaniu sałatka z kilku składników, które zazwyczaj ma...
Odsłon: 24917
Polecam. Może być świąteczny, może być na co dzień.
Odsłon: 6048
Mając te składniki jakie podaje niżej głód nam nie jest groźny i niezapowiedz...
Odsłon: 307
Szybka, prosta w przygotowaniu sałatka z kilku składników, które zazwyczaj ma...
Odsłon: 24917
Polecam. Może być świąteczny, może być na co dzień.
Odsłon: 6048
Mając te składniki jakie podaje niżej głód nam nie jest groźny i niezapowiedz...
Odsłon: 307
Składniki
Umyty udziec obtoczyć w mące i dać na rozgrzane masło klarowane. Obsmażyć z dwóch stron,podlać szklanką wody i dusić do miękkości,podlewając wodą jeśli wyparuje. Osobno pokrojone prawdziwki usmażyć wraz z cebulą pokrojoną w piórka na maśle. Doprawić do smaku solą i pieprzem,dodać śmietankę i pogotować chwilę do zgęstnienia. Usmażone grzyby wyłożyć na upieczone i doprawione mięso,przykryć i dusić kilka minut pod przykryciem by mięso nabrało grzybowego aromatu.
Smacznego życzę!