Do góry

Dania główne Przepis na:

Udziec z indyka pod prawdziwkami.

Udziec z indyka pod prawdziwkami.

Autor:

Przepisów i artykułów: 762 Ocena: 14526

Dodano:

Odsłon: 3471

Delikatne i kruche mięso z indyka świetnie się skomponowało z grzybkami. Bardzo polecam:)

Składniki

  • udziec z indyka około 70dkg
  • prawdziwki 30dkg
  • cebula 2 szt
  • śmietana 30 % 100ml
  • masło 1/4 kostki +łyżka masła klarowanego
  • pieprz,sól,wegeta
  • mąka 1 łyżka
3-4 os. > 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Umyty udziec obtoczyć w mące i dać na rozgrzane masło klarowane.
    Obsmażyć z dwóch stron,podlać szklanką wody i dusić do miękkości,podlewając wodą jeśli wyparuje.

    Osobno pokrojone prawdziwki usmażyć wraz z cebulą pokrojoną w piórka na maśle.
    Doprawić do smaku solą i pieprzem,dodać śmietankę i pogotować chwilę do zgęstnienia.

    Usmażone grzyby wyłożyć na upieczone i doprawione mięso,przykryć i dusić kilka minut pod przykryciem by mięso nabrało grzybowego aromatu.

  2. Smacznego życzę!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (6)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń