Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Delikatne i kruche mięso z indyka świetnie się skomponowało z grzybkami. Bardzo polecam:)
Pyszne babeczki do koszyczka lub wielkanocny stół,
Odsłon: 541
Pieczeń godna świątecznego stołu. Udziec z indyka jest niezwykle wdzięcznym m...
Odsłon: 130
W sklepie nie dostałam gotowego selera konserwowego, więc trzeba było sobie p...
Odsłon: 175
Pyszne babeczki do koszyczka lub wielkanocny stół,
Odsłon: 541
Pieczeń godna świątecznego stołu. Udziec z indyka jest niezwykle wdzięcznym m...
Odsłon: 130
W sklepie nie dostałam gotowego selera konserwowego, więc trzeba było sobie p...
Odsłon: 175
Składniki
Umyty udziec obtoczyć w mące i dać na rozgrzane masło klarowane. Obsmażyć z dwóch stron,podlać szklanką wody i dusić do miękkości,podlewając wodą jeśli wyparuje. Osobno pokrojone prawdziwki usmażyć wraz z cebulą pokrojoną w piórka na maśle. Doprawić do smaku solą i pieprzem,dodać śmietankę i pogotować chwilę do zgęstnienia. Usmażone grzyby wyłożyć na upieczone i doprawione mięso,przykryć i dusić kilka minut pod przykryciem by mięso nabrało grzybowego aromatu.
Smacznego życzę!