Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Delikatne mięso z kurczaka w aromatycznym sosie na bazie pomidorów o gęstej konsystencji i wyrazistym smaku. Dodatkowo dodałam kwaskową żurawinę, co sprawiło, że danie jest pyszne.
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 9584
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1101
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4439
Nasza babcia Ksenia gotowała na wigilię zupę grzybową z kaszą gryczaną. Jedli...
Odsłon: 208
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 20877
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 9584
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1101
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4439
Nasza babcia Ksenia gotowała na wigilię zupę grzybową z kaszą gryczaną. Jedli...
Odsłon: 208
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 20877
Składniki
1. Mięso kroimy w plastry. 2. Doprawiamy solą oraz przyprawą. 3. Smażymy na rozgrzanym oleju z obu stron.
4. Układamy w naczyniu żaroodpornym.
5. Sos rozrabiamy z wodą oraz śmietaną. 6. Wsypujemy żurawinę i gotujemy do chwili zagotowania.
7. Sosem polewamy mięso.
8. Układamy plasterki mozzarelli. 9. Zapiekamy 10 minut w 180 °C.
10. Przed podaniem posypujemy posiekanym szczypiorkiem. 11. Danie gotowe. 12. Smacznego.