Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
ryba jest soczysta i chrupiąca, podawać z czym się lubi i na ciepło i na zimno...........SMACZNEGO!!!
Przepis dnia
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 6041
Przepis dnia
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 6041
Składniki
dwa duże filety dorsza ze skórą, opłukać pod zimną wodą, ręcznikiem papierowym osuszyć, filety pokroić na dzwonki, układać w misce skórą do dołu posypując papryką słodką i obficie pieprzem cytrynowym, przykryć talerzem i schować do lodówki na kilka godzin
do woreczka foliowego (nie ma sypania naokoło mąką) wsypac mąkę, bułkę tartą, sól morską, wymieszać, w mące obtaczać dzwonki dorsza
na mocno rozgrzanym na patelni oleju rzepakowym kłaść dzwonki skórą do góry
smażyć na rumiano z każdej strony, odkładać na ręcznik papierowy