Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
ryba jest soczysta i chrupiąca, podawać z czym się lubi i na ciepło i na zimno...........SMACZNEGO!!!
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3770
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 621
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3812
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 385
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 713
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3770
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 621
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3812
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 385
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 713
Składniki
dwa duże filety dorsza ze skórą, opłukać pod zimną wodą, ręcznikiem papierowym osuszyć, filety pokroić na dzwonki, układać w misce skórą do dołu posypując papryką słodką i obficie pieprzem cytrynowym, przykryć talerzem i schować do lodówki na kilka godzin
do woreczka foliowego (nie ma sypania naokoło mąką) wsypac mąkę, bułkę tartą, sól morską, wymieszać, w mące obtaczać dzwonki dorsza
na mocno rozgrzanym na patelni oleju rzepakowym kłaść dzwonki skórą do góry
smażyć na rumiano z każdej strony, odkładać na ręcznik papierowy