Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kiedy jest sezon na dynię zawsze staram się przygotować coś nowego.
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2252
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1363
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 512
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3525
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 1176
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2252
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1363
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 512
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3525
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 1176
Składniki
Dno naczynia żaroodpornego wysmarować odrobiną oliwy. Wysypać warstwę ryżu ( u mnie szklanka). Posypać solą. Na to usypać warstwę koperku
Schab pokroić na kawałki. Doprawić do smaku solą, pieprzem, papryką i czosnkiem. wszystko wymieszać. Ułożyć kawałki na koperku.
Dynię pokroić w kostkę i ułożyć warstwę na mięsie. Następnie pieczarki pokroić w plasterki i ułożyć na wierzchu naszej zapiekanki. Dodaję 2 szklanki wody. (na szklankę ryżu 2 szklanki wody) Zapiekankę polać z wierzchu odrobiną oliwy.
Zapiekankę przykryć folią i wstawić do rozgrzanego do 180 stopni piekarnika. Piec 20-30 minut. Podawać Smacznego.