Dania główne Przepis na:
Przepisów i artykułów: 100 Ocena: 535
Dodano: 10.11.2017
Odsłon: 318
3-4 os. | 60 min | łatwe | tanie |
Dno naczynia żaroodpornego wysmarować odrobiną oliwy. Wysypać warstwę ryżu ( u mnie szklanka). Posypać solą.
Na to usypać warstwę koperku
Schab pokroić na kawałki. Doprawić do smaku solą, pieprzem, papryką i czosnkiem. wszystko wymieszać. Ułożyć kawałki na koperku.
Dynię pokroić w kostkę i ułożyć warstwę na mięsie.
Następnie pieczarki pokroić w plasterki i ułożyć na wierzchu naszej zapiekanki.
Dodaję 2 szklanki wody. (na szklankę ryżu 2 szklanki wody)
Zapiekankę polać z wierzchu odrobiną oliwy.
Zapiekankę przykryć folią i wstawić do rozgrzanego do 180 stopni piekarnika.
Piec 20-30 minut. Podawać
Smacznego.
Na skróty
Komentarze do przepisu (0)