Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dziś u mnie wątróbka drobiowa gotowa w zaledwie 15 minut, z miłą chęcią podam wam przepis na soczystą mięciutką wątróbkę. Bardzo szybko się robi pomysł powstał z mojej głowy. Tak pomyślałam i cudowną wątróbkę wyczarowałam. Jeśli są osoby które uwielbiają takie danie będą zachwycone gdy ją zrobią.
Podane w ten sposób brokuły są wspaniałym pomysłem na kolację. Delikatność wa...
Odsłon: 61
Propozycja pysznej i łatwej w przygotowaniu sałatki na wakacyjnego grilla. Sa...
Odsłon: 79
Super aromatyczny, klarowny i przepyszny rosołek gotowany na żeberkach wieprz...
Odsłon: 15
Samo zdrowie na talerzu. Bogactwo witamin z nowalijek. Korzystajmyz uroków la...
Odsłon: 83
Bób jest u nas bardzo lubiany, więc kiedy nadchodzi pora korzystamy z niego,...
Odsłon: 37
To proste, a zarazem eleganckie danie łączy w sobie soczyste plastry mięsa z...
Odsłon: 46
Podane w ten sposób brokuły są wspaniałym pomysłem na kolację. Delikatność wa...
Odsłon: 61
Propozycja pysznej i łatwej w przygotowaniu sałatki na wakacyjnego grilla. Sa...
Odsłon: 79
Super aromatyczny, klarowny i przepyszny rosołek gotowany na żeberkach wieprz...
Odsłon: 15
Samo zdrowie na talerzu. Bogactwo witamin z nowalijek. Korzystajmyz uroków la...
Odsłon: 83
Bób jest u nas bardzo lubiany, więc kiedy nadchodzi pora korzystamy z niego,...
Odsłon: 37
To proste, a zarazem eleganckie danie łączy w sobie soczyste plastry mięsa z...
Odsłon: 46
Składniki
Na patelnię wlać niewielką ilość oleju rozgrzać go. Gdy olej jest lekko rozgrzany dodać pokrojoną w piórka cebulę i zeszklić ją. Następnie przełożyć z durszlaka umytą dokładnie i osuszoną wątróbkę, wymieszać z cebulą i smażyć pod przykryciem co jakiś czas zamieszać aby się nie przypaliła smażyć na średnim ogniu. ( Ja nie sprawdzałam bo już wiem na wyczucie że jest dobra ale jak ktoś nie wie wystarczy przekroić kawałek i sprawdzić czy już nie jest krwista ). Może końcowe smażenie nie wygląda estetycznie ale zapewniam jest przepyszna, wątróbkę posolić według swego smaku na sam koniec wtedy nie będzie żylasta.
Usmażoną wątróbkę podałam z ziemniakami i koperkiem oraz sosem z wątróbki oraz mizeria ze szczypiorkiem w śmietanie. Naprawdę wątróbka wyszła tak delikatna że rozpływała się w ustach.