Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dziś u mnie wątróbka drobiowa gotowa w zaledwie 15 minut, z miłą chęcią podam wam przepis na soczystą mięciutką wątróbkę. Bardzo szybko się robi pomysł powstał z mojej głowy. Tak pomyślałam i cudowną wątróbkę wyczarowałam. Jeśli są osoby które uwielbiają takie danie będą zachwycone gdy ją zrobią.
Papryka pieczona z cebulą może być spożyta na mnóstwo sposobów: od podania ja...
Odsłon: 134
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 1608
Chciałam się podzielić z Wami fajnym i prostym sposobem obierania jajek. Taki...
Odsłon: 354
Papryka pieczona z cebulą może być spożyta na mnóstwo sposobów: od podania ja...
Odsłon: 134
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 1608
Chciałam się podzielić z Wami fajnym i prostym sposobem obierania jajek. Taki...
Odsłon: 354
Składniki
Na patelnię wlać niewielką ilość oleju rozgrzać go. Gdy olej jest lekko rozgrzany dodać pokrojoną w piórka cebulę i zeszklić ją. Następnie przełożyć z durszlaka umytą dokładnie i osuszoną wątróbkę, wymieszać z cebulą i smażyć pod przykryciem co jakiś czas zamieszać aby się nie przypaliła smażyć na średnim ogniu. ( Ja nie sprawdzałam bo już wiem na wyczucie że jest dobra ale jak ktoś nie wie wystarczy przekroić kawałek i sprawdzić czy już nie jest krwista ). Może końcowe smażenie nie wygląda estetycznie ale zapewniam jest przepyszna, wątróbkę posolić według swego smaku na sam koniec wtedy nie będzie żylasta.
Usmażoną wątróbkę podałam z ziemniakami i koperkiem oraz sosem z wątróbki oraz mizeria ze szczypiorkiem w śmietanie. Naprawdę wątróbka wyszła tak delikatna że rozpływała się w ustach.