Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciekawy sposób na wątróbkę - doskonale nadaje się na obiadokolację.
► Pieczarki oczyścić, umyć, jedną połowę pokroić w plasterki i / odstawić /. Drugą połowę smażyć osobno jak będą prawie że miękkie to przyprawić ziołami prowansalskimi solą i pieprzem.
► Wątróbkę oczyścić z tłuszczu i błonek, umyć, ręcznikiem papierowym osuszyć i pokroić w średniej wielkośći kawałki.
► Cebulę pokroić w drobną kostkę i zeszklić na maśle dodająć kostki szynki wędzonej i w plasterki pokrojone pieczarki. Smażyć jeszcze kilka minut.
► Do smażących się pieczarek dodać wątróbkę, zieloną cebulkę i zapiekać aż wątróbka będzie miękka. Wtedy wbić jajka dodać natką pietruszki i intensywnie mieszająć jeszcze raz doprawić solą i pieprzem.
Przepis dnia
Wątróbka z całkiem innej perspektywy. Nie jako danie plebejskie, a potrawa ba...
Odsłon: 21029
Bardzo lekka wątróbka. Świetnie komponuje się z surówką z marchwi.
Odsłon: 40013
W domu miałem akurat wszystkie składniki do tego dania , więc szybko zabrałem...
Odsłon: 69
Bardzo lubię kaczkę w całości z owocami i poszczególne jej części osobno. Dzi...
Odsłon: 1502
Przedstawiam przepis na pyszne powidła śliwkowe bez mieszania. Te powidła rob...
Odsłon: 2644
W domu miałem akurat wszystkie składniki do tego dania , więc szybko zabrałem...
Odsłon: 69
Bardzo lubię kaczkę w całości z owocami i poszczególne jej części osobno. Dzi...
Odsłon: 1502
Przedstawiam przepis na pyszne powidła śliwkowe bez mieszania. Te powidła rob...
Odsłon: 2644
Składniki
► Pieczarki oczyścić, umyć, jedną połowę pokroić w plasterki i / odstawić /. Drugą połowę smażyć osobno jak będą prawie że miękkie to przyprawić ziołami prowansalskimi solą i pieprzem. ► Wątróbkę oczyścić z tłuszczu i błonek, umyć, ręcznikiem papierowym osuszyć i pokroić w średniej wielkośći kawałki. ► Cebulę pokroić w drobną kostkę i zeszklić na maśle dodająć kostki szynki wędzonej i w plasterki pokrojone pieczarki. Smażyć jeszcze kilka minut. ► Do smażących się pieczarek dodać wątróbkę, zieloną cebulkę i zapiekać aż wątróbka będzie miękka. Wtedy wbić jajka dodać natką pietruszki i intensywnie mieszająć jeszcze raz doprawić solą i pieprzem.
Przepisy Dania główne
Dania główne
Gryczaki z tartymi ziemniakami
Dania główne
Pstrąg łososiowy w sosie z młodymi warzywami
Dania główne
Faszerowane cukinie
Dania główne
Młoda kapusta z jabłkami,pieczarkami i śliwkami.
Gryczaki z tartymi ziemniakami
Smaczne, zdrowe danie na szybki obiad.
Odsłon: 75
Pstrąg łososiowy w sosie z młodymi warzywami
Lekka i pyszna duszona ryba w sosie pomidorowym z warzywami.
Odsłon: 43