Dania główne Przepis na:
Przepisów i artykułów: 49 Ocena: 1710
Dodano: 11.06.2011
Odsłon: 5897
3-4 os. | 60 min | średnie | przystępne |
► Pieczarki oczyścić, umyć, jedną połowę pokroić w plasterki i / odstawić /. Drugą połowę smażyć osobno jak będą prawie że miękkie to przyprawić ziołami prowansalskimi solą i pieprzem. ► Wątróbkę oczyścić z tłuszczu i błonek, umyć, ręcznikiem papierowym osuszyć i pokroić w średniej wielkośći kawałki. ► Cebulę pokroić w drobną kostkę i zeszklić na maśle dodająć kostki szynki wędzonej i w plasterki pokrojone pieczarki. Smażyć jeszcze kilka minut. ► Do smażących się pieczarek dodać wątróbkę, zieloną cebulkę i zapiekać aż wątróbka będzie miękka. Wtedy wbić jajka dodać natką pietruszki i intensywnie mieszająć jeszcze raz doprawić solą i pieprzem.
Na skróty
Komentarze do przepisu (1)

grin-porsze 28 marca 2012Zgłoś do usunięcia
fajny przepis - szybki, prosty - 10 min i można zajadać- polecam - własnie jem:)14 Kto głosował? | Odpowiedz