Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciekawy sposób na wątróbkę - doskonale nadaje się na obiadokolację.
Owsianka z kurkumą – złoto nie tylko dla jelit, ale również serca i mózgu. Kt...
Odsłon: 40
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 557
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2009
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4003
Owsianka z kurkumą – złoto nie tylko dla jelit, ale również serca i mózgu. Kt...
Odsłon: 40
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 557
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2009
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4003
Składniki
► Pieczarki oczyścić, umyć, jedną połowę pokroić w plasterki i / odstawić /. Drugą połowę smażyć osobno jak będą prawie że miękkie to przyprawić ziołami prowansalskimi solą i pieprzem. ► Wątróbkę oczyścić z tłuszczu i błonek, umyć, ręcznikiem papierowym osuszyć i pokroić w średniej wielkośći kawałki. ► Cebulę pokroić w drobną kostkę i zeszklić na maśle dodająć kostki szynki wędzonej i w plasterki pokrojone pieczarki. Smażyć jeszcze kilka minut. ► Do smażących się pieczarek dodać wątróbkę, zieloną cebulkę i zapiekać aż wątróbka będzie miękka. Wtedy wbić jajka dodać natką pietruszki i intensywnie mieszająć jeszcze raz doprawić solą i pieprzem.