Do góry

Dania główne Przepis na:

Wątróbka kacza z sosem malinowym

Wątróbka kacza z sosem malinowym

Autor:

Przepisów i artykułów: 913 Ocena: 17290

Dodano:

Odsłon: 155

W takiej słodkiej odsłonie wątróbka smakuje wybornie.

Składniki

  • 2 garście roszponki
  • 200 g wątróbki kaczej
  • 1 mała cebula
  • 2 łyżki mąki
  • sól
  • pieprz
  • 1 szklanka mleka
3-4 os. 30 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Wątróbka kacza z sosem malinowym

Przygotowanie

  1. Wątróbkę oczyściłem z błonek. Pokroiłem na mniejsze kawałki.
    Włożyłem wątróbki do miski i zalałem mlekiem. Odstawiłem na godzinę. Następnie wyjąłem ją i obtoczyłem w mące.
    Na patelni rozgrzałem olej, smażyłem kilka minut, mieszając ci jakiś czas. Dodałem cebulę pokrojoną w piórka i smażyłem razem z wątróbką. Doprawiłem do smaku solą i pieprzem na koniec.
    Na półmisku rozłożyłem sałatę, na to usmażoną wątróbkę i cebulą. Rozrzuciłem świeże maliny. Wszystko polałem sosem malinowym.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (3)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń