Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nie każdy jest fanem wątróbki. Dla wszstkich, którzy ją uwielbiają, a ja do nich należę, polecam zdrowy, pyszny i szybki sposób na przygotowanie wątróbki wieprzowej.
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 595
Zapiekana karkówka w sosie cebulowym to danie, które łączy mięso z delikatnym...
Odsłon: 11932
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13500
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2751
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 595
Zapiekana karkówka w sosie cebulowym to danie, które łączy mięso z delikatnym...
Odsłon: 11932
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13500
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2751
Składniki
Wątróbkę myjemy, oczyszczamy, osuszamy, kroimy na plastry o szerokości około 1,5-2 cm. Obtaczamy w mące i smażymy na rozgrzanym tłuszczu kilka minut z obu stron. Nie solimy bo będzie twarda. Przekładamy do garnka. Na patelnię po smażeniu wątróbki, dodajemy obraną, pokrojoną w piórka cebulę i pokrojone w kostkę jabłko. Podsmażamy. Dodajemy do garnka z wątróbką. Podlewamy bulionem wołowym i dusimy około 15-20 minut. W międzyczasie kilka razy mieszając. Na koniec doprawiamy solą, pieprzem i majerankiem. Podajemy z ulubionymi dodatkami.