Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nie każdy jest fanem wątróbki. Dla wszstkich, którzy ją uwielbiają, a ja do nich należę, polecam zdrowy, pyszny i szybki sposób na przygotowanie wątróbki wieprzowej.
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 280
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 1382
Prosta do przygotowania sałatka, idealna na różne okazje. Jest smaczna i kolo...
Odsłon: 4289
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 280
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 1382
Prosta do przygotowania sałatka, idealna na różne okazje. Jest smaczna i kolo...
Odsłon: 4289
Składniki
Wątróbkę myjemy, oczyszczamy, osuszamy, kroimy na plastry o szerokości około 1,5-2 cm. Obtaczamy w mące i smażymy na rozgrzanym tłuszczu kilka minut z obu stron. Nie solimy bo będzie twarda. Przekładamy do garnka. Na patelnię po smażeniu wątróbki, dodajemy obraną, pokrojoną w piórka cebulę i pokrojone w kostkę jabłko. Podsmażamy. Dodajemy do garnka z wątróbką. Podlewamy bulionem wołowym i dusimy około 15-20 minut. W międzyczasie kilka razy mieszając. Na koniec doprawiamy solą, pieprzem i majerankiem. Podajemy z ulubionymi dodatkami.