Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nie każdy jest fanem wątróbki. Dla wszstkich, którzy ją uwielbiają, a ja do nich należę, polecam zdrowy, pyszny i szybki sposób na przygotowanie wątróbki wieprzowej.
Owsianka z malinami to świetny pomysł na pyszne i zdrowe śniadanie, które prz...
Odsłon: 772
Sos jest bardzo dobry. Zrobiony do słoiczków ułatwia życie zapracowanym. Jes...
Odsłon: 6989
Domowy ocet jabłkowy jest bardzo przydatny w kuchni i bardzo zdrowy.
Odsłon: 8620
To prosty przepis, który z łatwością przygotujesz nawet po pracy. Twoja frytk...
Odsłon: 287
Owsianka z malinami to świetny pomysł na pyszne i zdrowe śniadanie, które prz...
Odsłon: 772
Sos jest bardzo dobry. Zrobiony do słoiczków ułatwia życie zapracowanym. Jes...
Odsłon: 6989
Domowy ocet jabłkowy jest bardzo przydatny w kuchni i bardzo zdrowy.
Odsłon: 8620
To prosty przepis, który z łatwością przygotujesz nawet po pracy. Twoja frytk...
Odsłon: 287
Składniki
Wątróbkę myjemy, oczyszczamy, osuszamy, kroimy na plastry o szerokości około 1,5-2 cm. Obtaczamy w mące i smażymy na rozgrzanym tłuszczu kilka minut z obu stron. Nie solimy bo będzie twarda. Przekładamy do garnka. Na patelnię po smażeniu wątróbki, dodajemy obraną, pokrojoną w piórka cebulę i pokrojone w kostkę jabłko. Podsmażamy. Dodajemy do garnka z wątróbką. Podlewamy bulionem wołowym i dusimy około 15-20 minut. W międzyczasie kilka razy mieszając. Na koniec doprawiamy solą, pieprzem i majerankiem. Podajemy z ulubionymi dodatkami.