Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nie każdy jest fanem wątróbki. Dla wszstkich, którzy ją uwielbiają, a ja do nich należę, polecam zdrowy, pyszny i szybki sposób na przygotowanie wątróbki wieprzowej.
Przyjemny w wykonaniu i fantastyczny w smaku kisiel ze śliwek i jabłek posypa...
Odsłon: 76
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 508
Czy jest szybki sposób na zrobienie pysznych pierogów? Jest! Tajemnica tkwi...
Odsłon: 217
Przyjemny w wykonaniu i fantastyczny w smaku kisiel ze śliwek i jabłek posypa...
Odsłon: 76
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 508
Czy jest szybki sposób na zrobienie pysznych pierogów? Jest! Tajemnica tkwi...
Odsłon: 217
Składniki
Wątróbkę myjemy, oczyszczamy, osuszamy, kroimy na plastry o szerokości około 1,5-2 cm. Obtaczamy w mące i smażymy na rozgrzanym tłuszczu kilka minut z obu stron. Nie solimy bo będzie twarda. Przekładamy do garnka. Na patelnię po smażeniu wątróbki, dodajemy obraną, pokrojoną w piórka cebulę i pokrojone w kostkę jabłko. Podsmażamy. Dodajemy do garnka z wątróbką. Podlewamy bulionem wołowym i dusimy około 15-20 minut. W międzyczasie kilka razy mieszając. Na koniec doprawiamy solą, pieprzem i majerankiem. Podajemy z ulubionymi dodatkami.