Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosty przepis na smaczną wątróbkę.
patelnia, nóż, ręcznik papierowy, miseczka, deska do krojenia,
Zimowe brownie pełne korzennych przypraw i zielonego lukru z dodatkiem matcha...
Odsłon: 2845
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3919
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 637
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3854
Zimowe brownie pełne korzennych przypraw i zielonego lukru z dodatkiem matcha...
Odsłon: 2845
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3919
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 637
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3854
Składniki
Na patelni z dodatkiem oleju podsmażyć do zeszklenia obraną, pokrojoną w większą kostkę cebulę. Po podsmażeniu cebulę wyjąc na miseczkę z patelni , a na tej samej patelni podsmażyć pokrojone w pół plastry jabłka. ( najlepsze są jabłka kwaśne ). Wątróbkę oczyścić, umyć i osuszyć ręcznikiem papierowym, następnie oprószyć mąką z każdej strony oraz przyprawą uniwersalną kucharek. Na patelni rozgrzać 2 łyżki oleju włożyć wątróbkę i podsmażyć tak by była miękka i przyrumieniona, nie krwista, dodać majeranek oraz podsmażone jabłka i cebulę. Chwilę podsmażać, oprószyć pieprzem i solą do smaku. Wątróbka gotowa. Podawać z ziemniaczkami i ulubioną surówką. Smacznego
Danie gotowe.