Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Krokiety kowalowej to danie w wersji wytrawnej, dla miłośników konkretnych i...
Odsłon: 3612
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34201
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1474
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113635
Krokiety kowalowej to danie w wersji wytrawnej, dla miłośników konkretnych i...
Odsłon: 3612
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34201
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1474
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113635
Składniki
Wątróbkę dokładnie oczyścić i umyć. Osuszyć papierowymi ręcznikami. Oprószyć mąką pszenną. Na patelni, na rozgrzanym oleju rzepakowym zeszklić cebulę pokrojoną w cienkie piórka. Cebulę przełożyć na talerz. Na tej samej patelni usmażyć przygotowaną wątróbkę. Przed położeniem na patelnię otrząsać nadmiar mąki. Dodać cebulę z talerza i obrane, pozbawione gniazd nasiennych, pokrojone w plasterki jabłka. Dodać śliwki suszone. Całość zalać bulionem. Dusić kilka minut na wolnym ogniu. Pomieszać od czasu do czasu. Sos trzeba zredukować. Dodać majeranek, pieprz młotkowany z kolendrą i na koniec sól do smaku. Wątróbkę serwować oprószoną natką pietruszki. Smacznego Porady Wątróbki można pokroić na mniejsze kawałki. Nie należy wcześniej solić, bo będzie twarda.