Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Z opowiadań mojej Babci Stefci z Bieszczad to ta potrawa była w ich domu przyrządzana bardzo często. Powodem tego było to że wszystkie składniki były pozyskiwane z gospodarstwa jakie mój dziadziu prowadził z Babcią.
Delikatne mięso, aromatyczne kurki, smaczne sery, to super połączenie aby pow...
Odsłon: 143
Prosty do przygotowania, bardzo smaczny, zdrowy oraz uniwersalny sok z aronii...
Odsłon: 9332
Gulasz cebulowy z szynki podawaj jako obiad lub kolację na ciepło. Najlepiej...
Odsłon: 873
Delikatne mięso, aromatyczne kurki, smaczne sery, to super połączenie aby pow...
Odsłon: 143
Prosty do przygotowania, bardzo smaczny, zdrowy oraz uniwersalny sok z aronii...
Odsłon: 9332
Gulasz cebulowy z szynki podawaj jako obiad lub kolację na ciepło. Najlepiej...
Odsłon: 873
Składniki
Wykonanie: Ziemniaki obrać i ugotować w osolonej wodzie, po ugotowaniu odsączyć i zaraz utłuc. Obrane i pokrojone w ósemki jabłka poddusić w wodzie razem z sokiem z cytryny i cukrem. Słoninę, posiekaną cebulę i boczek podsmażyć na smalcu. Ziemniaki przetrzeć z jabłkami, dodać podsmażony boczek, słoninę i cebulę, trochę odłożyć do okraszenia potrawy. Kaszankę pokroić w plastry i podsmażyć na oleju z obu stron, uważając aby kaszanka się nie rozleciała. Przed podaniem potrawy okrasić odłożonym tłuszczem. SMACZNEGO.