Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Z opowiadań mojej Babci Stefci z Bieszczad to ta potrawa była w ich domu przyrządzana bardzo często. Powodem tego było to że wszystkie składniki były pozyskiwane z gospodarstwa jakie mój dziadziu prowadził z Babcią.
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 36067
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 373
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 113
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 358
Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na pyszne ciasto, które ozdobi niejedną...
Odsłon: 9181
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 36067
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 373
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 113
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 358
Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na pyszne ciasto, które ozdobi niejedną...
Odsłon: 9181
Składniki
Wykonanie: Ziemniaki obrać i ugotować w osolonej wodzie, po ugotowaniu odsączyć i zaraz utłuc. Obrane i pokrojone w ósemki jabłka poddusić w wodzie razem z sokiem z cytryny i cukrem. Słoninę, posiekaną cebulę i boczek podsmażyć na smalcu. Ziemniaki przetrzeć z jabłkami, dodać podsmażony boczek, słoninę i cebulę, trochę odłożyć do okraszenia potrawy. Kaszankę pokroić w plastry i podsmażyć na oleju z obu stron, uważając aby kaszanka się nie rozleciała. Przed podaniem potrawy okrasić odłożonym tłuszczem. SMACZNEGO.