Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Z opowiadań mojej Babci Stefci z Bieszczad to ta potrawa była w ich domu przyrządzana bardzo często. Powodem tego było to że wszystkie składniki były pozyskiwane z gospodarstwa jakie mój dziadziu prowadził z Babcią.
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11435
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4971
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1197
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10007
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1476
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11435
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4971
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1197
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10007
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1476
Składniki
Wykonanie: Ziemniaki obrać i ugotować w osolonej wodzie, po ugotowaniu odsączyć i zaraz utłuc. Obrane i pokrojone w ósemki jabłka poddusić w wodzie razem z sokiem z cytryny i cukrem. Słoninę, posiekaną cebulę i boczek podsmażyć na smalcu. Ziemniaki przetrzeć z jabłkami, dodać podsmażony boczek, słoninę i cebulę, trochę odłożyć do okraszenia potrawy. Kaszankę pokroić w plastry i podsmażyć na oleju z obu stron, uważając aby kaszanka się nie rozleciała. Przed podaniem potrawy okrasić odłożonym tłuszczem. SMACZNEGO.