Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Z opowiadań mojej Babci Stefci z Bieszczad to ta potrawa była w ich domu przyrządzana bardzo często. Powodem tego było to że wszystkie składniki były pozyskiwane z gospodarstwa jakie mój dziadziu prowadził z Babcią.
Zielone szparagi na zimno to zdrowa, smaczna alternatywa na przystawkę do obi...
Odsłon: 31
Pyszne. Wilgotne. Maliny doskonale pasują do czekolady. Polecam.
Odsłon: 458
Lodowy tort to taka większa lodowa kanapka. ;) Jest całkiem łatwy w przygotow...
Odsłon: 147
Domowa dalgona coffe, idealna na upały. Czyli mleko, lód i kawowa pianka na w...
Odsłon: 220
Zielone szparagi na zimno to zdrowa, smaczna alternatywa na przystawkę do obi...
Odsłon: 31
Pyszne. Wilgotne. Maliny doskonale pasują do czekolady. Polecam.
Odsłon: 458
Lodowy tort to taka większa lodowa kanapka. ;) Jest całkiem łatwy w przygotow...
Odsłon: 147
Domowa dalgona coffe, idealna na upały. Czyli mleko, lód i kawowa pianka na w...
Odsłon: 220
Składniki
Wykonanie: Ziemniaki obrać i ugotować w osolonej wodzie, po ugotowaniu odsączyć i zaraz utłuc. Obrane i pokrojone w ósemki jabłka poddusić w wodzie razem z sokiem z cytryny i cukrem. Słoninę, posiekaną cebulę i boczek podsmażyć na smalcu. Ziemniaki przetrzeć z jabłkami, dodać podsmażony boczek, słoninę i cebulę, trochę odłożyć do okraszenia potrawy. Kaszankę pokroić w plastry i podsmażyć na oleju z obu stron, uważając aby kaszanka się nie rozleciała. Przed podaniem potrawy okrasić odłożonym tłuszczem. SMACZNEGO.