Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Z opowiadań mojej Babci Stefci z Bieszczad to ta potrawa była w ich domu przyrządzana bardzo często. Powodem tego było to że wszystkie składniki były pozyskiwane z gospodarstwa jakie mój dziadziu prowadził z Babcią.
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 8752
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 7469
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 5111
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1328193
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 8752
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 7469
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 5111
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1328193
Składniki
Wykonanie: Ziemniaki obrać i ugotować w osolonej wodzie, po ugotowaniu odsączyć i zaraz utłuc. Obrane i pokrojone w ósemki jabłka poddusić w wodzie razem z sokiem z cytryny i cukrem. Słoninę, posiekaną cebulę i boczek podsmażyć na smalcu. Ziemniaki przetrzeć z jabłkami, dodać podsmażony boczek, słoninę i cebulę, trochę odłożyć do okraszenia potrawy. Kaszankę pokroić w plastry i podsmażyć na oleju z obu stron, uważając aby kaszanka się nie rozleciała. Przed podaniem potrawy okrasić odłożonym tłuszczem. SMACZNEGO.