Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny, bardzo aromatyczny, za sprawą leśnych grzybów, sos.
Nie ma co ukrywać. To nie jest dietetyczne danie. :D Jest mega kaloryczne ale...
Odsłon: 28
Bób jest u nas bardzo lubiany, więc kiedy nadchodzi pora korzystamy z niego,...
Odsłon: 110
To proste, a zarazem eleganckie danie łączy w sobie soczyste plastry mięsa z...
Odsłon: 107
Nie ma co ukrywać. To nie jest dietetyczne danie. :D Jest mega kaloryczne ale...
Odsłon: 28
Bób jest u nas bardzo lubiany, więc kiedy nadchodzi pora korzystamy z niego,...
Odsłon: 110
To proste, a zarazem eleganckie danie łączy w sobie soczyste plastry mięsa z...
Odsłon: 107
Składniki
Grzyby dzień wcześniej zalać wodą, moczyć przez całą noc. Następnie posolić i gotować do miękkości w tej samej wodzie, w której moczyliśmy. Mięso pokroić w plastry, posolić, oprószyć pieprzem, obsmażyć z każdej strony na rozgrzanym tłuszczu. Podlać wodą (tak, aby przykryła mięso), dodać cebulę pokrojoną w piórka, całość dusić pod przykryciem do miękkości mięsa. Pod koniec dodać ugotowane grzyby razem z wywarem. Wszystko razem zaprawić zawiesiną z mąki i śmietany. Zagotować, doprawić do smaku.
Smacznego.