Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny, bardzo aromatyczny, za sprawą leśnych grzybów, sos.
Dziś obiadek nietypowy bo kapuśniak już gotowy. Jest marchewka i ziemniaki z...
Odsłon: 13301
Nie pytajcie dlaczego tak się nazywa, bo to w zasadzie jest mało istotne. Waż...
Odsłon: 517
Mleczna kanapka to połączenie ciemnych herbatników o kawowym smaku z delikatn...
Odsłon: 9909
Dziś obiadek nietypowy bo kapuśniak już gotowy. Jest marchewka i ziemniaki z...
Odsłon: 13301
Nie pytajcie dlaczego tak się nazywa, bo to w zasadzie jest mało istotne. Waż...
Odsłon: 517
Mleczna kanapka to połączenie ciemnych herbatników o kawowym smaku z delikatn...
Odsłon: 9909
Składniki
Grzyby dzień wcześniej zalać wodą, moczyć przez całą noc. Następnie posolić i gotować do miękkości w tej samej wodzie, w której moczyliśmy. Mięso pokroić w plastry, posolić, oprószyć pieprzem, obsmażyć z każdej strony na rozgrzanym tłuszczu. Podlać wodą (tak, aby przykryła mięso), dodać cebulę pokrojoną w piórka, całość dusić pod przykryciem do miękkości mięsa. Pod koniec dodać ugotowane grzyby razem z wywarem. Wszystko razem zaprawić zawiesiną z mąki i śmietany. Zagotować, doprawić do smaku.
Smacznego.