Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny, bardzo aromatyczny, za sprawą leśnych grzybów, sos.
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 96
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 830
Danie, które najczęściej robimy po świętach wielkanocnych. Zawsze zostaje bia...
Odsłon: 910
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 96
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 830
Danie, które najczęściej robimy po świętach wielkanocnych. Zawsze zostaje bia...
Odsłon: 910
Składniki
Grzyby dzień wcześniej zalać wodą, moczyć przez całą noc. Następnie posolić i gotować do miękkości w tej samej wodzie, w której moczyliśmy. Mięso pokroić w plastry, posolić, oprószyć pieprzem, obsmażyć z każdej strony na rozgrzanym tłuszczu. Podlać wodą (tak, aby przykryła mięso), dodać cebulę pokrojoną w piórka, całość dusić pod przykryciem do miękkości mięsa. Pod koniec dodać ugotowane grzyby razem z wywarem. Wszystko razem zaprawić zawiesiną z mąki i śmietany. Zagotować, doprawić do smaku.
Smacznego.