Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny, bardzo aromatyczny, za sprawą leśnych grzybów, sos.
Czy możliwe jest przygotowanie ciasta czekoladowego w 5 minut? Oczywiście, że...
Odsłon: 17157
Ciasto Delicjusz to ciasto składające się z dwóch rodzajów ciasta biszkoptowe...
Odsłon: 9487
Placek jarosza to znakomita propozycja na lekki lunch. Puszyste ciasto z doda...
Odsłon: 2060
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 4063
Pyszne, puszyste i delikatne ciasto jogurtowe z owocami. Idealne w sezonie ow...
Odsłon: 659
Pomysł na smaczne bezmięsne kanapki.
Odsłon: 325
Czy możliwe jest przygotowanie ciasta czekoladowego w 5 minut? Oczywiście, że...
Odsłon: 17157
Ciasto Delicjusz to ciasto składające się z dwóch rodzajów ciasta biszkoptowe...
Odsłon: 9487
Placek jarosza to znakomita propozycja na lekki lunch. Puszyste ciasto z doda...
Odsłon: 2060
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 4063
Pyszne, puszyste i delikatne ciasto jogurtowe z owocami. Idealne w sezonie ow...
Odsłon: 659
Pomysł na smaczne bezmięsne kanapki.
Odsłon: 325
Składniki
Grzyby dzień wcześniej zalać wodą, moczyć przez całą noc. Następnie posolić i gotować do miękkości w tej samej wodzie, w której moczyliśmy. Mięso pokroić w plastry, posolić, oprószyć pieprzem, obsmażyć z każdej strony na rozgrzanym tłuszczu. Podlać wodą (tak, aby przykryła mięso), dodać cebulę pokrojoną w piórka, całość dusić pod przykryciem do miękkości mięsa. Pod koniec dodać ugotowane grzyby razem z wywarem. Wszystko razem zaprawić zawiesiną z mąki i śmietany. Zagotować, doprawić do smaku.
Smacznego.