Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Proste a zarazem bardzo smaczne połączenie dwóch składników które wydawać by...
Odsłon: 465
Klasyczny przepis na tradycyjne rolady wołowe, to danie, które kochamy wszysc...
Odsłon: 111
Polecam. Na co dzień i od święta.
Odsłon: 179
Proste a zarazem bardzo smaczne połączenie dwóch składników które wydawać by...
Odsłon: 465
Klasyczny przepis na tradycyjne rolady wołowe, to danie, które kochamy wszysc...
Odsłon: 111
Polecam. Na co dzień i od święta.
Odsłon: 179
Składniki
Schab kroimy w cienkie plasterki ,oprószamy solą i pieprzem i wstawiamy do lodówki na 30 min. Mięso obtaczamy najpierw w rozbełtanych jajkach ,następnie w bułce tartej i smażymy na rumiano z obu stron. Osączamy ręcznikiem papierowym z nadmiaru tłuszczu. Następnie kroimy na paski około 2 cm. Sos: Sos sojowy mieszamy z ketchupem i cukrem. Całość można podać z ryżem jaśminowym wymieszanym z trawą cytrynową oraz grzybami mun.