Do góry

Dania główne Przepis na:

Wieprzowina z warzywami z chrzanem

Wieprzowina z warzywami z chrzanem

Autor:

Przepisów i artykułów: 2383 Ocena: 15394

Dodano:

Odsłon: 198

Kaloryczny, rozgrzewający i smaczny obiadek.

Składniki

  • Szynka wieprzowa 60 dag
  • Ziemniaki ½ kg
  • Marchewka 1 szt.
  • Pietruszka 1 szt.
  • Seler ½ szt.
  • Cebula biała 1 szt.
  • Listek laurowy 2 szt.
  • Pieprz ziarnisty 5 szt.
  • Sól do smaku
  • Kminek mielony do smaku
  • 2 łyżki startego chrzanu
  • Natka pietruszki
3-4 os. 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Wykonanie:
    Mięso opłukać, zalać posoloną wodą, dodać pokrojone warzywa, przyprawy i ugotować do miękkości. Po ugotowaniu warzywa i mięso wyłożyć na półmisek, posypać startym chrzanem, zalać bulionem z gotowania, posypać natką pietruszki i podawać.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń