Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wertując przepisy na nową, obiadową inspirację trafiliśmy na to z pozoru dziwne danie. Nie myśląc, zaczęliśmy kopać i czytać na temat żętycy. Jest to serwatka z mleka owczego lub mleka owczo-krowiego. Niestety my mieliśmy tylko serwatkę z mleka krowiego, ale i tak niesamowite mięso wyszło. Delikatne i kruche.
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 190
Placek jarosza to znakomita propozycja na lekki lunch. Puszyste ciasto z doda...
Odsłon: 249
Zupa wiśniowa to najlepsza zupa owocowa w sezonie letnim. Zdrowa i smaczna z...
Odsłon: 276
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 190
Placek jarosza to znakomita propozycja na lekki lunch. Puszyste ciasto z doda...
Odsłon: 249
Zupa wiśniowa to najlepsza zupa owocowa w sezonie letnim. Zdrowa i smaczna z...
Odsłon: 276
Składniki
Mięso myjemy, osuszamy papierowym ręcznikiem, kroimy na większe części jak do gulaszu. Gotujemy do miękkości w wodzie z posikaną cebulą, przeciśniętym przez praskę czosnkiem, zielem angielskim i liściem laurowym. Wlewamy rozpuszczoną w wodzie serwatkę, zagotowujemy. Następnie dodajemy zahartowaną śmietanę wymieszaną z mąką. Do smaku doprawiamy solą i pieprzem. Podajemy z ziemniakami.