Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wertując przepisy na nową, obiadową inspirację trafiliśmy na to z pozoru dziwne danie. Nie myśląc, zaczęliśmy kopać i czytać na temat żętycy. Jest to serwatka z mleka owczego lub mleka owczo-krowiego. Niestety my mieliśmy tylko serwatkę z mleka krowiego, ale i tak niesamowite mięso wyszło. Delikatne i kruche.
Zupa Pomidorowa ale z ... Z kiszonych na pikantnie , zielonych pomidorów , ta...
Odsłon: 78
Smaczna i prosta sałatka do pracy lub inną okazję.
Odsłon: 53
Szybka i smaczna przekąska na Andrzejki lub inne imprezy .
Odsłon: 33
Polecam. Dobry farsz z sera i pieczonych ziemniaków. Ciasto na pierogi najl...
Odsłon: 713
idealna zupa na rodzinny obiad, treściwa i pyszna
Odsłon: 17
Zupa Pomidorowa ale z ... Z kiszonych na pikantnie , zielonych pomidorów , ta...
Odsłon: 78
Smaczna i prosta sałatka do pracy lub inną okazję.
Odsłon: 53
Szybka i smaczna przekąska na Andrzejki lub inne imprezy .
Odsłon: 33
Polecam. Dobry farsz z sera i pieczonych ziemniaków. Ciasto na pierogi najl...
Odsłon: 713
idealna zupa na rodzinny obiad, treściwa i pyszna
Odsłon: 17
Składniki
Mięso myjemy, osuszamy papierowym ręcznikiem, kroimy na większe części jak do gulaszu. Gotujemy do miękkości w wodzie z posikaną cebulą, przeciśniętym przez praskę czosnkiem, zielem angielskim i liściem laurowym. Wlewamy rozpuszczoną w wodzie serwatkę, zagotowujemy. Następnie dodajemy zahartowaną śmietanę wymieszaną z mąką. Do smaku doprawiamy solą i pieprzem. Podajemy z ziemniakami.