Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Potrawa kuchni kaszubskiej.
Pulpety po zagrzebsku są wyjątkowo miękkie i rozpływają się w ustach. Zawdzię...
Odsłon: 24358
Makaron z kurkami jest prosty i szybki w przygotowaniu, ale potrafi rozpieści...
Odsłon: 296
Danie obiadowe idealne do zabrania do pracy na lunch.
Odsłon: 363
Pulpety po zagrzebsku są wyjątkowo miękkie i rozpływają się w ustach. Zawdzię...
Odsłon: 24358
Makaron z kurkami jest prosty i szybki w przygotowaniu, ale potrafi rozpieści...
Odsłon: 296
Danie obiadowe idealne do zabrania do pracy na lunch.
Odsłon: 363
Składniki
Mięso kroimy w kostkę. Posiekaną natkę ,tymianek i lubczyk mieszamy z łyżką oliwy ,szczyptą pieprzu ,solą i obtaczamy w nich mięso. Wrzucamy na rozgrzany olej ,przyrumieniamy i przekładamy do rondla. Ziemniaki obieramy ,kroimy w kostkę i smażymy na oleju. Dodajemy do rondla z mięsem. Cebulę i czosnek siekamy ,szklimy ,oprószamy solą i dodajemy do całości. Dodajemy cukier i kilka łyżek wody zagotowujemy. Dusimy mięso na wolnym ogniu do miękkości (ok. 30 min).