Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Potrawa kuchni kaszubskiej.
Zestaw na chłodne dni - książka, kocyk i herbatka. To jest przepis na herbat...
Odsłon: 108
Czy tiramisu nada się na piknikową przekąskę? Dość trudno jest pokroić je i p...
Odsłon: 2778
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 2632
Zestaw na chłodne dni - książka, kocyk i herbatka. To jest przepis na herbat...
Odsłon: 108
Czy tiramisu nada się na piknikową przekąskę? Dość trudno jest pokroić je i p...
Odsłon: 2778
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 2632
Składniki
Mięso kroimy w kostkę. Posiekaną natkę ,tymianek i lubczyk mieszamy z łyżką oliwy ,szczyptą pieprzu ,solą i obtaczamy w nich mięso. Wrzucamy na rozgrzany olej ,przyrumieniamy i przekładamy do rondla. Ziemniaki obieramy ,kroimy w kostkę i smażymy na oleju. Dodajemy do rondla z mięsem. Cebulę i czosnek siekamy ,szklimy ,oprószamy solą i dodajemy do całości. Dodajemy cukier i kilka łyżek wody zagotowujemy. Dusimy mięso na wolnym ogniu do miękkości (ok. 30 min).