Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo dobra mieszanka warzyw, która w połączeniu z wołowiną daję świetny efekt
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4918
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 13327
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5818
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 7477
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4918
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 13327
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5818
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 7477
Składniki
Mięso pokroić w cienkie plastry. Białko wymieszać ze skrobią kukurydzianą i 1 łyżka sosu sojowego. Zamarynować mięso.
Cebulę i czosnek obrać, cebulę pokroić w cienkie krążki. Paprykę chili oczyścić, umyć, drobno posiekać. Por pociąć w cienkie paski. Bakłażan pokroić w kostkę. Imbir drobno posiekać.
W woku rozgrzać olej, mieszając podsmażyć mięso na dużym ogniu. Wyjąć i odłożyć na bok.
Rozgrzać trochę oleju, podsmażyć bakłażana, cebulę, imbir oraz resztę warzyw, dodać wyciśnięty czosnek. Wszystko smażyć na dużym ogniu, cały czas mieszając. Wlać sos i dokładnie wymieszać. Podawać z ryżem.