Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo dobra mieszanka warzyw, która w połączeniu z wołowiną daję świetny efekt
Przepis dnia
Polecam. Duży tort o wyrazistym smaku. Pasuje na każdą okazję.
Odsłon: 1439
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 341
Najlepsza surówka z buraków, jabłka i cebuli, na niedzielę np. do kotletów sc...
Odsłon: 1723
Przepis dnia
Polecam. Duży tort o wyrazistym smaku. Pasuje na każdą okazję.
Odsłon: 1439
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 341
Najlepsza surówka z buraków, jabłka i cebuli, na niedzielę np. do kotletów sc...
Odsłon: 1723
Składniki
Mięso pokroić w cienkie plastry. Białko wymieszać ze skrobią kukurydzianą i 1 łyżka sosu sojowego. Zamarynować mięso.
Cebulę i czosnek obrać, cebulę pokroić w cienkie krążki. Paprykę chili oczyścić, umyć, drobno posiekać. Por pociąć w cienkie paski. Bakłażan pokroić w kostkę. Imbir drobno posiekać.
W woku rozgrzać olej, mieszając podsmażyć mięso na dużym ogniu. Wyjąć i odłożyć na bok.
Rozgrzać trochę oleju, podsmażyć bakłażana, cebulę, imbir oraz resztę warzyw, dodać wyciśnięty czosnek. Wszystko smażyć na dużym ogniu, cały czas mieszając. Wlać sos i dokładnie wymieszać. Podawać z ryżem.