Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo dobra mieszanka warzyw, która w połączeniu z wołowiną daję świetny efekt
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 874
Pożywna, dobra zupa. Polecam.
Odsłon: 155
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 8286
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 874
Pożywna, dobra zupa. Polecam.
Odsłon: 155
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 8286
Składniki
Mięso pokroić w cienkie plastry. Białko wymieszać ze skrobią kukurydzianą i 1 łyżka sosu sojowego. Zamarynować mięso.
Cebulę i czosnek obrać, cebulę pokroić w cienkie krążki. Paprykę chili oczyścić, umyć, drobno posiekać. Por pociąć w cienkie paski. Bakłażan pokroić w kostkę. Imbir drobno posiekać.
W woku rozgrzać olej, mieszając podsmażyć mięso na dużym ogniu. Wyjąć i odłożyć na bok.
Rozgrzać trochę oleju, podsmażyć bakłażana, cebulę, imbir oraz resztę warzyw, dodać wyciśnięty czosnek. Wszystko smażyć na dużym ogniu, cały czas mieszając. Wlać sos i dokładnie wymieszać. Podawać z ryżem.