Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pieczeń wołowa z sosem grzybowym na piwie oraz musztardą z pigwowca.
Pyszna sałatka i pożywna sałatka z tortellini to moja propozycja na pyszny i...
Odsłon: 47
To bardzo smaczne i aromatyczne danie. Mięsko wychodzi miękkie i delikatne, p...
Odsłon: 26
To pożywny i aromatyczny gulasz z papryką i mrożonymi warzywami. Nie może się...
Odsłon: 34
Pyszne, jednogarnkowe danie, które może być podane na obiad, kolację czy podc...
Odsłon: 17
Pyszna sałatka i pożywna sałatka z tortellini to moja propozycja na pyszny i...
Odsłon: 47
To bardzo smaczne i aromatyczne danie. Mięsko wychodzi miękkie i delikatne, p...
Odsłon: 26
To pożywny i aromatyczny gulasz z papryką i mrożonymi warzywami. Nie może się...
Odsłon: 34
Pyszne, jednogarnkowe danie, które może być podane na obiad, kolację czy podc...
Odsłon: 17
Składniki
Ocet wlać do garnka, postawić na kuchence. Posolić, przyprawić jałowcem, kolendrą, zielem angielskim, liściem laurowym i goździkami. Przykryć i zagotować. Odstawić do wystudzenia.
Mięso zawinąć w folię spożywczą i mocno rozbić drewnianym wałkiem. Odwinąć, przełożyć do rondla, zalać marynatą i odstawić do lodówki na 2 dni. W tym czasie odwrócić kilka razy na drugą stronę.
Brytfankę wyłożyć plastrami słoniny. W tak przygotowanym naczyniu ułożyć zamarynowane mięso. Dorzucić pokrojone warzywa. Podlać wywarem jarzynowym. Przykryć i dusić do miękkości na wolnym ogniu (można upiec w piekarniku).
Wołowinę przełożyć na półmisek. Udekorować warzywami, z którymi się dusiła. Podawać z sosem grzybowym i musztardą z owoców.
Grzyby oczyścić i pokroić na mniejsze kawałki. Na patelni roztopić masło. Wrzucić cebulę pokrojoną w kostkę. Gdy się zeszkli, dodać grzyby. Posolić, wymieszać i smażyć przez chwilę. Podlać piwem, odparować. Wlać śmietanę, wymieszać i zredukować. Pod koniec doprawić świeżo zmielonym pieprzem.