Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis na błyskawiczny obiad lub kolację. Przygotowywanie tego dania jest niezwykle przyjemne z powodu pięknego zapachu bazylii, który umila nam gotowanie. :)
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1614
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 1055
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1614
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 1055
Składniki
Bazylię opłukać i osuszyć. Cebulę oraz czosnek obrać.
Cebulę pokroić w kostkę i podsmażyć ją na rozgrzanym tłuszczu. Dodać przeciśnięty przez praskę czosnek.
Bazylię posiekać i dodać na patelnię. Całość mieszać i dusić kilka minut. Przyprawić solą oraz pieprzem. Dodać śmietanę, wymieszać.
Makaron ugotować w osolonym wrzątku zgodnie z czasem na opakowaniu.
Odcedzony makaron przełożyć na patelnię. Wymieszać z sosem i podawać. Smacznego! :)