Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nasze ulubione "postne" matiasy na obiad z ziemniakami gotowanymi w mundurkach.
Uwielbiasz orzeźwiający smak cytryn? Jeśli lubisz także warstwowe wypieki, ni...
Odsłon: 4257
Przepis na małe, soczyste pulpeciki z mięsa mielonego skąpane w aromatycznym...
Odsłon: 154663
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1008
Masz ochotę na pizzę, ale szukasz lżejszej i szybszej opcji? Ten przepis na p...
Odsłon: 415
Uwielbiasz orzeźwiający smak cytryn? Jeśli lubisz także warstwowe wypieki, ni...
Odsłon: 4257
Przepis na małe, soczyste pulpeciki z mięsa mielonego skąpane w aromatycznym...
Odsłon: 154663
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1008
Masz ochotę na pizzę, ale szukasz lżejszej i szybszej opcji? Ten przepis na p...
Odsłon: 415
Składniki
Śledzie matiasy dobrej jakości tzn., świeże, grube, jasne pociąć na 3 cm kawałki, wsypać do miski, zalać zimną wodą na 10 minut, wodę wylać i wlać mleko (można dolać trochę wody), moczyć z 45 minut, mleko wylać na koniec.
Jabłka umyć i ze skórką pokroić w kostkę, cebule obrać i pokroić w kostkę, wsypać do miski, posypać cukrem, pieprzem mielonym, estragonem, zostawić w lodówce.
Wymoczone matiasy wsypać do jabłek z cebulą, wlać ocet jabłkowy i wymieszać, wlać jogurt, wymieszać, schować do lodówki .
Najlepiej smakują gdy są całą noc w lodówce, przejdą smakami i są aromatyczne.