Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Brakuje ci pomysłu na obiad? Przygotuj zapiekane naleśniki z rewelacyjnym farszem na bazie ryżu i mięsa mielonego. Gdy tylko postawisz na stole tę zapiekankę, cała rodzina zbiegnie się do stołu.
Te ciekawe pączki zaskoczą cię nie tylko teksturą ciasta, ale też jego smakie...
Odsłon: 526
Dzisiejszy omlet przygotowałam na kolację , omlet z ziołami , z startym ciągn...
Odsłon: 225
Tiramisu to najsłynniejszy włoski deser, którego nie trzeba piec. Puszysty kr...
Odsłon: 394
Co zrobić, gdy nieoczekiwanie przyszła ci ochota na małe co nieco, a w kuchni...
Odsłon: 3756
Jeśli uważasz, że danie wegetariańskie nie może być pożywne, bardzo się mylis...
Odsłon: 4141
Te ciekawe pączki zaskoczą cię nie tylko teksturą ciasta, ale też jego smakie...
Odsłon: 526
Dzisiejszy omlet przygotowałam na kolację , omlet z ziołami , z startym ciągn...
Odsłon: 225
Tiramisu to najsłynniejszy włoski deser, którego nie trzeba piec. Puszysty kr...
Odsłon: 394
Co zrobić, gdy nieoczekiwanie przyszła ci ochota na małe co nieco, a w kuchni...
Odsłon: 3756
Jeśli uważasz, że danie wegetariańskie nie może być pożywne, bardzo się mylis...
Odsłon: 4141
Składniki
Naleśniki zacznij od przygotowania ciasta. Wsyp mąkę do miski, dodaj jajka, wodę i sól. Wszystko zmiksuj na gładką, jednolitą masę. Dodaj roztopione masło lub olej i zmiksuj wszystko razem. Naleśniki smaż na mocno rozgrzanej patelni. Gdy spód naleśnika będzie ładnie zarumieniony i ścięty, przewróć go na drugą stronę.
Ugotuj ryż. Cebulę pokrój na drobną kosteczkę i podsmaż na odrobinie masła. Następnie dodaj przeciśnięty przez praskę czosnek i duś wszystko do zarumienienia. Kolejno dodaj na patelnię mięso mielone i dopraw je solą, pieprzem, ostrą papryką mieloną oraz majerankiem. Dodaj ketchup i koncentrat pomidorowy i wszystko wymieszaj. W międzyczasie zetrzyj ser żółty na tarce o dużych oczkach.
Do podsmażonego na patelni mięsa, dodaj ugotowany ryż i serek topiony w drobnych kawałkach. Całość wymieszaj.
Na każdego naleśnika wyłóż porcję farszu, zostawiając wolne brzegi. Zawiń w rulonik, wkładając wolne brzegi do środka, by naleśnik się nie otworzył. Naleśniki ciasno ułóż w naczyniu żaroodpornym i posyp z wierzchu serem żółtym. Naczynie wstaw do piekarnika nagrzanego do 180 stopni Celsjusza i piecz przez 25 minut, aż do roztopienia i zarumienienia się sera.
Przepisy Dania główne
Dania główne
Fileciki z czerwoną kapustą
Dania główne
Placek pastucha
Dania główne
Omlet specjalny z ziołami
Dania główne
Makaron udon z wołowiną po azjatycku
Fileciki z czerwoną kapustą
Roladki z delikatnego mięsa z kurczaka, faszerowane kapustą czerwona, otulone...
Odsłon: 4
Placek pastucha
Jeśli uważasz, że danie wegetariańskie nie może być pożywne, bardzo się mylis...
Odsłon: 4141