Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Naleśniki można podać na słodko, słono lub faszerowane nadzieniem i zapieczone – tak jak te. Podczas przyrządzania potrawy w kuchni unoszą się tak wspaniałe aromaty, że nie możemy doczekać się aż potrawa będzie gotowa. Danie jest bardzo sycące. Farsz możemy komponować według własnego smaku.
Pączki bez dodatku cukru i bez mąki pszennej. Idealne dla osób na diecie i cu...
Odsłon: 1898
To danie mogę jeść na śniadanie, obiad i kolację. Racuch są mięciutkie, pyszn...
Odsłon: 34
Czerwona kapusta jest skuteczna w leczeniu otyłości i cukrzycy typu 2. Wspier...
Odsłon: 786
Nigdy nie byłam wielką fanką fasoli, ale tym daniem byłam zachwycona! Przepis...
Odsłon: 925
Śledzie są super rybą bogatą w wiele witamin. Są również dobrym źródłem białk...
Odsłon: 232
Pączki bez dodatku cukru i bez mąki pszennej. Idealne dla osób na diecie i cu...
Odsłon: 1898
To danie mogę jeść na śniadanie, obiad i kolację. Racuch są mięciutkie, pyszn...
Odsłon: 34
Czerwona kapusta jest skuteczna w leczeniu otyłości i cukrzycy typu 2. Wspier...
Odsłon: 786
Nigdy nie byłam wielką fanką fasoli, ale tym daniem byłam zachwycona! Przepis...
Odsłon: 925
Śledzie są super rybą bogatą w wiele witamin. Są również dobrym źródłem białk...
Odsłon: 232
Składniki
Naleśniki W misce mieszamy mąkę, kurkumę, sól, pieprz, paprykę ostrą i zioła prowansalskie. Dolewamy mleko, olej, wodę gazowaną i wbijamy jajka. Całość dokładnie miksujemy. Jeśli ciasto jest za rzadkie dodajemy trochę mąki, jeśli zbyt gęste dolewamy wody. Na rozgrzanej patelni teflonowej smażymy naleśniki.
Farsz Mięso kroimy na cienkie paseczki. Paprykę, cukinię, czosnek, cebulę - w kostkę. Na patelni rozgrzewamy olej, obsmażamy mięso, doprawiamy solą i pieprzem. Następnie dodajemy pokrojone w kostkę warzywa i umyty szpinak. Chwilę smażymy mieszając i dodajemy puszkę pomidorów. Dusimy 10 min, aż sos lekko zgęstnieje. Doprawiamy solą i pieprzem.
Sos W czasie gdy nadzienie się dusi przygotowujemy sos - do garnka wlewamy pomidory z puszki, dosypujemy sól, pieprz do smaku oraz zioła. Dusimy chwilę, aż sos lekko zgęstnieje.
Mozzarellę i ser żółty ścieramy na tarce o grubych oczkach. Na każdy naleśnik nakładamy trochę farszu, posypujemy mozzarellą i serem żółtym, rolujemy. Zwinięte naleśniki układamy w naczyniu żaroodpornym. Polewamy sosem i posypujemy pozostałym serem żółtym i mozzarellą. Zapiekamy 20 min. w 200 stopniach.