Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Korzystając z uroków lata i świeżych warzyw, które nam daje, możemy przygotować zapiekankę, która pachnie i smakuje wybornie. :)
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 511
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 1828
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 376
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 511
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 1828
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 376
Składniki
Cebulę i czosnek obrać. Cukinie oraz pomidory umyć i osuszyć. Cebulę pokroić w plastry i podsmażyć na maśle. Cukinie oraz pomidory pokroić w plastry.
W żaroodpornym naczyniu nakładać warstwami kolejno plastry cukinii, plastry pomidorów oraz cebulę.
Jajka rozmącić w misce i nieco ubić. Następnie dodać do nich mleko, śmietankę, przyprawy oraz przeciśnięty przez praskę czosnek. Masą polać warzywa w naczyniu.
Ser pokroić w kostkę i posypać zapiekankę.
Zapiekankę wstawić do nagrzanego piekarnika i piec przez ok 40-45 minut w temperaturze 200 stopni C na góra-dół. Smacznego! :)