Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Korzystając z uroków lata i świeżych warzyw, które nam daje, możemy przygotować zapiekankę, która pachnie i smakuje wybornie. :)
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 282
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 11090
Proste nadzienie: mięso z rosołu, ser feta, czerwona fasola oraz ogóreczki, t...
Odsłon: 3585
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 1219
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 4222
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 282
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 11090
Proste nadzienie: mięso z rosołu, ser feta, czerwona fasola oraz ogóreczki, t...
Odsłon: 3585
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 1219
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 4222
Składniki
Cebulę i czosnek obrać. Cukinie oraz pomidory umyć i osuszyć. Cebulę pokroić w plastry i podsmażyć na maśle. Cukinie oraz pomidory pokroić w plastry.
W żaroodpornym naczyniu nakładać warstwami kolejno plastry cukinii, plastry pomidorów oraz cebulę.
Jajka rozmącić w misce i nieco ubić. Następnie dodać do nich mleko, śmietankę, przyprawy oraz przeciśnięty przez praskę czosnek. Masą polać warzywa w naczyniu.
Ser pokroić w kostkę i posypać zapiekankę.
Zapiekankę wstawić do nagrzanego piekarnika i piec przez ok 40-45 minut w temperaturze 200 stopni C na góra-dół. Smacznego! :)