Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Korzystając z uroków lata i świeżych warzyw, które nam daje, możemy przygotować zapiekankę, która pachnie i smakuje wybornie. :)
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1427
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 454
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1427
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 454
Składniki
Cebulę i czosnek obrać. Cukinie oraz pomidory umyć i osuszyć. Cebulę pokroić w plastry i podsmażyć na maśle. Cukinie oraz pomidory pokroić w plastry.
W żaroodpornym naczyniu nakładać warstwami kolejno plastry cukinii, plastry pomidorów oraz cebulę.
Jajka rozmącić w misce i nieco ubić. Następnie dodać do nich mleko, śmietankę, przyprawy oraz przeciśnięty przez praskę czosnek. Masą polać warzywa w naczyniu.
Ser pokroić w kostkę i posypać zapiekankę.
Zapiekankę wstawić do nagrzanego piekarnika i piec przez ok 40-45 minut w temperaturze 200 stopni C na góra-dół. Smacznego! :)