Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis na prostą w przygotowaniu zapiekankę makaronową.
Galareta wieprzowa z nóżek i golonek to specjalność kuchni tradycyjnej. W róż...
Odsłon: 321
Proponujemy danie postne z ziemniaków, które nam zostały z z poprzedniego obi...
Odsłon: 729
Zrazy nadziewane i zawijane można robić z różnych mięs, ale te klasyczne są z...
Odsłon: 743
Sos winogronowy jest świetnym dodatkiem do gotowanych, pieczonych oraz smażon...
Odsłon: 34
Galareta wieprzowa z nóżek i golonek to specjalność kuchni tradycyjnej. W róż...
Odsłon: 321
Proponujemy danie postne z ziemniaków, które nam zostały z z poprzedniego obi...
Odsłon: 729
Zrazy nadziewane i zawijane można robić z różnych mięs, ale te klasyczne są z...
Odsłon: 743
Sos winogronowy jest świetnym dodatkiem do gotowanych, pieczonych oraz smażon...
Odsłon: 34
Składniki
Makaron ugotować al dente. Cebulę pokroić w pióra, czosnek przecisnąć przez praskę. Podsmażyć na oleju. Kurczaka podsmażyć z przyprawą do kurczaka, następnie dodać warzywa pokrojone w paski i dusić przez około 15 minut. Do podduszonych warzyw dodać bulion i przecier pomidorowy. Wszystko razem jeszcze chwile podusić. Powstały sos wymieszać z makaronem i przełożyć do naczynia żaroodpornego. Ser pokroić w cienkie paseczki i poukładać na makaronie. Można tez oprószyć startym serem. Piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni na 20 minut.