Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczna, pożywna i prosta w wykonaniu zapiekanka, idealna na bezmięsny obiad.
Karkówka do obiadu długo pieczona, w sosie maślanym, ze słodko-pikantną nutą...
Odsłon: 418
Smaczny domowy przepis na ogórki kiszone. Takie jakie robiły nasz mamy, babcie.
Odsłon: 8670
Taki słodki drobiazg do kawy. Polecam. Zrobienie takich ciasteczek, to dosłow...
Odsłon: 2996
Takie ogórki konserwowe bardzo dobrze smakują. Polecam.
Odsłon: 950
Karkówka do obiadu długo pieczona, w sosie maślanym, ze słodko-pikantną nutą...
Odsłon: 418
Smaczny domowy przepis na ogórki kiszone. Takie jakie robiły nasz mamy, babcie.
Odsłon: 8670
Taki słodki drobiazg do kawy. Polecam. Zrobienie takich ciasteczek, to dosłow...
Odsłon: 2996
Takie ogórki konserwowe bardzo dobrze smakują. Polecam.
Odsłon: 950
Składniki
Pokrojonego pora zeszklić na maśle, pod koniec smażenia dodając rozgnieciony czosnek i curry.
Podzielony na różyczki brokuł włożyć do osolonego wrzątku i gotować 5 minut.
Makaron ugotować al dente, odcedzić i wymieszać z przysmażonym porem, pietruszką i bazylią. Doprawić solą i pieprzem.
Do wysmarowanego masłem naczynia żaroodpornego przełożyć makaron, na nim ułożyć odcedzonego brokuła, polać żółtkami rozmieszanymi z mlekiem i serem. Naczynie przykryć i zapiekać 20 minut w temperaturze 180 st. C.
Zapiekankę można udekorować sezonowymi warzywami, ja do dekoracji wykorzystałam paprykę, pomidorki koktajlowe i liście pora.