Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj przepis na szybką zapiekankę makaronową, która ma stosunkowo niewiele kalorii (ok. 430kcal w porcji), jest sycąca (dużo błonnika), wegetariańska, dodatek ziół prowansalskich nie tylko wzbogaca smak i zapach, ale również ułatwia trawienie, jest smaczna, kolorowa i zdrowa więc zachęcam do jej przygotowania. Przepis na 3 porcje
Przepis dnia
Smaczek teścia to danie, którego nikt nie odmówi. W dodatku pysznie miękkie m...
Odsłon: 11961
Placki ziemniaczane to klasyczne danie, które uwielbia wielu z nas. Złociste,...
Odsłon: 870
Pieczeń podana z kaszą i surówką z kapusty pekińskiej.
Odsłon: 109
Mając te składniki jakie podaje niżej głód nam nie jest groźny i niezapowiedz...
Odsłon: 2887
Przepis dnia
Smaczek teścia to danie, którego nikt nie odmówi. W dodatku pysznie miękkie m...
Odsłon: 11961
Placki ziemniaczane to klasyczne danie, które uwielbia wielu z nas. Złociste,...
Odsłon: 870
Pieczeń podana z kaszą i surówką z kapusty pekińskiej.
Odsłon: 109
Mając te składniki jakie podaje niżej głód nam nie jest groźny i niezapowiedz...
Odsłon: 2887
Składniki
Makaron gotujemy al dente. Na maśle klarowanym podsmażamy warzywa – u mnie mieszanka marchewki, kalafiora, pora, brukselki, fasolki i groszku (nie rozmrażamy ich wcześniej). W misce mieszamy makaron z podsmażonymi warzywami, dodajemy jogurt, zioła, sól, pieprz, mieszamy, wykładamy do naczynia żaroodpornego, posypujemy startym żółtym serem, zapiekamy do rozpuszczenia sera. Smacznego