Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj przepis na szybką zapiekankę makaronową, która ma stosunkowo niewiele kalorii (ok. 430kcal w porcji), jest sycąca (dużo błonnika), wegetariańska, dodatek ziół prowansalskich nie tylko wzbogaca smak i zapach, ale również ułatwia trawienie, jest smaczna, kolorowa i zdrowa więc zachęcam do jej przygotowania. Przepis na 3 porcje
Tradycyjnie podany karczek wieprzowy z pysznym sosem chrzanowym, który nadaje...
Odsłon: 5356
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 228
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 822
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 940
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 153
Tradycyjnie podany karczek wieprzowy z pysznym sosem chrzanowym, który nadaje...
Odsłon: 5356
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 228
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 822
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 940
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 153
Składniki
Makaron gotujemy al dente. Na maśle klarowanym podsmażamy warzywa – u mnie mieszanka marchewki, kalafiora, pora, brukselki, fasolki i groszku (nie rozmrażamy ich wcześniej). W misce mieszamy makaron z podsmażonymi warzywami, dodajemy jogurt, zioła, sól, pieprz, mieszamy, wykładamy do naczynia żaroodpornego, posypujemy startym żółtym serem, zapiekamy do rozpuszczenia sera. Smacznego