Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj przepis na szybką zapiekankę makaronową, która ma stosunkowo niewiele kalorii (ok. 430kcal w porcji), jest sycąca (dużo błonnika), wegetariańska, dodatek ziół prowansalskich nie tylko wzbogaca smak i zapach, ale również ułatwia trawienie, jest smaczna, kolorowa i zdrowa więc zachęcam do jej przygotowania. Przepis na 3 porcje
Szukasz pomysłu na szybki, domowy obiad, który zawsze się udaje? Ten makaron...
Odsłon: 271
Szybkie i proste babeczki z tartym jabłkiem bez użycia miksera.
Odsłon: 780
Karminadle to nic innego jak zwyczajowa nazwa kotletów mielonych kuchni śląsk...
Odsłon: 22453
Szukasz pomysłu na szybki, domowy obiad, który zawsze się udaje? Ten makaron...
Odsłon: 271
Szybkie i proste babeczki z tartym jabłkiem bez użycia miksera.
Odsłon: 780
Karminadle to nic innego jak zwyczajowa nazwa kotletów mielonych kuchni śląsk...
Odsłon: 22453
Składniki
Makaron gotujemy al dente. Na maśle klarowanym podsmażamy warzywa – u mnie mieszanka marchewki, kalafiora, pora, brukselki, fasolki i groszku (nie rozmrażamy ich wcześniej). W misce mieszamy makaron z podsmażonymi warzywami, dodajemy jogurt, zioła, sól, pieprz, mieszamy, wykładamy do naczynia żaroodpornego, posypujemy startym żółtym serem, zapiekamy do rozpuszczenia sera. Smacznego