Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj przepis na szybką zapiekankę makaronową, która ma stosunkowo niewiele kalorii (ok. 430kcal w porcji), jest sycąca (dużo błonnika), wegetariańska, dodatek ziół prowansalskich nie tylko wzbogaca smak i zapach, ale również ułatwia trawienie, jest smaczna, kolorowa i zdrowa więc zachęcam do jej przygotowania. Przepis na 3 porcje
Pączki bez dodatku cukru i bez mąki pszennej. Idealne dla osób na diecie i cu...
Odsłon: 1901
To danie mogę jeść na śniadanie, obiad i kolację. Racuch są mięciutkie, pyszn...
Odsłon: 40
Czerwona kapusta jest skuteczna w leczeniu otyłości i cukrzycy typu 2. Wspier...
Odsłon: 786
Nigdy nie byłam wielką fanką fasoli, ale tym daniem byłam zachwycona! Przepis...
Odsłon: 929
Śledzie są super rybą bogatą w wiele witamin. Są również dobrym źródłem białk...
Odsłon: 236
Pączki bez dodatku cukru i bez mąki pszennej. Idealne dla osób na diecie i cu...
Odsłon: 1901
To danie mogę jeść na śniadanie, obiad i kolację. Racuch są mięciutkie, pyszn...
Odsłon: 40
Czerwona kapusta jest skuteczna w leczeniu otyłości i cukrzycy typu 2. Wspier...
Odsłon: 786
Nigdy nie byłam wielką fanką fasoli, ale tym daniem byłam zachwycona! Przepis...
Odsłon: 929
Śledzie są super rybą bogatą w wiele witamin. Są również dobrym źródłem białk...
Odsłon: 236
Składniki
Makaron gotujemy al dente. Na maśle klarowanym podsmażamy warzywa – u mnie mieszanka marchewki, kalafiora, pora, brukselki, fasolki i groszku (nie rozmrażamy ich wcześniej). W misce mieszamy makaron z podsmażonymi warzywami, dodajemy jogurt, zioła, sól, pieprz, mieszamy, wykładamy do naczynia żaroodpornego, posypujemy startym żółtym serem, zapiekamy do rozpuszczenia sera. Smacznego