Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Idealny obiad dla całej rodziny, połączenie delikatnych naleśników, warzyw i żółtego sera w formie zapiekanki. Naprawdę warto spróbować :)
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 2060
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 421344
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 2044
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 2060
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 421344
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 2044
Składniki
Zrobić ciasto naleśnikowe: do garnuszka wsypać mąkę, wbić dwa jajka, dodać sól, mleko, szklankę wody i mieszając lub miksując, wyrobić ciasto. Jeśli jest za gęste, dodać trochę wody.
Dolać stopione masło, odstawić na 20 minut. Na oleju usmażyć cienkie naleśniki.
Cebulę obrać, umyć, pokroić w kostkę, usmażyć na oleju.Dodać mieszankę mrożonych warzyw lub mrożony szpinak. Dusić około 10 minut. Dodać dwa roztrzepane jajka, smażyć jeszcze przez chwilę, mieszając.
Żółty ser pokroić w paseczki. W natłuszczonej formie układać naleśniki na przemian z masą warzywną. Wierzch ozdobić kratką z sera. Zapiekać 30 minut.