Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepyszna, sycąca, bezmięsna zapiekanka ze słodkich ziemniaków. Dla mnie jako danie główne, dla innych jako dodatek do obiadu.
Dzisiaj dzielę się przepisem na krem śmietankowy z brzoskwiniami z syropu. Pr...
Odsłon: 255
Pyszna tarta z łososiem, łagodnym aromatem koperku i dodatkiem sera camembert...
Odsłon: 95
Dzisiaj dzielę się przepisem na krem śmietankowy z brzoskwiniami z syropu. Pr...
Odsłon: 255
Pyszna tarta z łososiem, łagodnym aromatem koperku i dodatkiem sera camembert...
Odsłon: 95
Składniki
Naczynie żaroodporne wyłóż papierem do pieczenia. Obierz słodkie ziemniaki i pokrój w cieniutkie plastry, cebulę również pokrój w plastry, czosnek posiekaj.
Plasterki ziemniaków ustaw w naczyniu ( jak na zdjęciu). Plasterki cebuli włóż pomiędzy ziemniaki, najlepiej tak, żeby nie wystawały, ponieważ podczas pieczenia cebula szybko się przypala. Posiekany czosnek włóż w wolne miejsca pomiędzy plasterkami ziemniaków.
Posmaruj masłem, najlepiej pędzelkiem, polej oliwą. W kubeczku wymieszaj widelcem mleko i śmietanę, polej po ziemniakach. Posyp świeżymi ziołami i przyprawami. Piec w nagrzanym piekarniku 180 stopni godzinę lub do momentu gdy skórka będzie przyrumieniona. Smacznego!