Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Łatwa w przygotowaniu zapiekanka składająca się z papryki, cebuli oraz mielonej wieprzowiny. Oczywiście całość przykryta jest pierzynką ze startego, żółtego sera.
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 690
Prosta sałatka, która sprawdzi się jako śnaidanie z dodatkiem grzanki, jako p...
Odsłon: 2966
Pyszne ciastka do kawy, na drugie śniadanie do szkoły czy do pracy. Drożdżówk...
Odsłon: 511
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 690
Prosta sałatka, która sprawdzi się jako śnaidanie z dodatkiem grzanki, jako p...
Odsłon: 2966
Pyszne ciastka do kawy, na drugie śniadanie do szkoły czy do pracy. Drożdżówk...
Odsłon: 511
Składniki
Papryki umyć, wyciąć gniazda nasienne i pokroić w paski. Cebulę obrać i pokroić w półplastry. Na patelni rozgrzać olej i wrzucić na nią warzywa. Chwilę podsmażyć. Następnie podlać szklanką wody i dusić przez ok 10 minut. Pod koniec duszenia dodać szczyptę soli, szczyptę pieprzu cayenne oraz słodką paprykę.
Mięso przełożyć do miski. Dodać do niego jajko oraz bułkę tartą. Przyprawić solą i pieprzem. Wyrobić. Uformować małe klopsiki.
Do naczynia żaroodpornego przełożyć warzywa. Na warzywa nakładać klopsiki. Na wierzch posypać żółty ser.
Zapiekankę piec w temperaturze 220 stopni C przez ok 25 minut. Smacznego! :)