Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Łatwa w przygotowaniu zapiekanka składająca się z papryki, cebuli oraz mielonej wieprzowiny. Oczywiście całość przykryta jest pierzynką ze startego, żółtego sera.
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 13380
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1527
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 14726
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 6066
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 13380
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1527
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 14726
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 6066
Składniki
Papryki umyć, wyciąć gniazda nasienne i pokroić w paski. Cebulę obrać i pokroić w półplastry. Na patelni rozgrzać olej i wrzucić na nią warzywa. Chwilę podsmażyć. Następnie podlać szklanką wody i dusić przez ok 10 minut. Pod koniec duszenia dodać szczyptę soli, szczyptę pieprzu cayenne oraz słodką paprykę.
Mięso przełożyć do miski. Dodać do niego jajko oraz bułkę tartą. Przyprawić solą i pieprzem. Wyrobić. Uformować małe klopsiki.
Do naczynia żaroodpornego przełożyć warzywa. Na warzywa nakładać klopsiki. Na wierzch posypać żółty ser.
Zapiekankę piec w temperaturze 220 stopni C przez ok 25 minut. Smacznego! :)