Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dziś polecam Wam trochę kolorowej fantazji.
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 11964
Przepis dnia
Zupa czardasz, czyli zupa gulaszowa, to tradycyjna potrawa rodem z kuchni węg...
Odsłon: 16493
Przepis dnia
Zapiekanka prowansalska jest pełna soczystych i dojrzałych warzyw, ziół i sos...
Odsłon: 5305
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 11964
Przepis dnia
Zupa czardasz, czyli zupa gulaszowa, to tradycyjna potrawa rodem z kuchni węg...
Odsłon: 16493
Przepis dnia
Zapiekanka prowansalska jest pełna soczystych i dojrzałych warzyw, ziół i sos...
Odsłon: 5305
Składniki
1. Mięso z kurczaka kroimy kostkę obsmażamy na patelni z przyprawami- sól, curry.
2. Warzywa na patelnie prużymy na patelni z dodatkiem soli i chili.
3. Gotujemy makaron według przepisu na opakowaniu. 4. Do naczynia żaroodpornego wykładamy makaron, kurczaka, warzywa.
5. Śmietanę połączyć z żółtkiem i polać nią zapiekankę. 6. Ser ścieramy na tarce o dużych oczkach i posypujemy warzywa. 7. Zapiekamy 25 minut w 180 ˚ C.