Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia: 16-09-2021
Aromatyczna zapiekanka z kurczakiem to pomysł na smaczny obiad lub kolację dla całej rodziny. możesz ją również zabrać na lunch do pracy i z łatwością odgrzać w mikrofali.
Dzisiaj moje ulubione gołąbki które przygotowuję na święta. Są to gołąbki z g...
Odsłon: 2678
Uszka postne, grzybowe w naszym domu robi się na dwa sposoby- z suszonymi grz...
Odsłon: 498
Polecam. Napisałam piernik, ale właściwie powinnam napisać ciasto korzenne...
Odsłon: 207
Przepis na pyszne i niezwykle aromatyczne pierniczki korzenne w polewie z cze...
Odsłon: 6474
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 395
Dzisiaj moje ulubione gołąbki które przygotowuję na święta. Są to gołąbki z g...
Odsłon: 2678
Uszka postne, grzybowe w naszym domu robi się na dwa sposoby- z suszonymi grz...
Odsłon: 498
Polecam. Napisałam piernik, ale właściwie powinnam napisać ciasto korzenne...
Odsłon: 207
Przepis na pyszne i niezwykle aromatyczne pierniczki korzenne w polewie z cze...
Odsłon: 6474
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 395
Składniki
Ziemniaki obierz i gotuj w osolonej wodzie 10minut. Odcedź, ostudzone ziemniaki pokrój w talarki.
Filety umyj, osusz i pokrój na mniejszą kostkę. Dodaj przyprawę gyros oraz pieprz. Wymieszaj. Cebulę pokrój w piórka. Z papryki usuń gniazdo nasienne, pokrój w drobną kostkę. Cukinię umyj i pokrój w talarki.
Na rozgrzanej oliwie podsmaż mięso na złoty kolor. Dodaj cebulę i smaż jeszcze chwilę.
W naczyniu umieść śmietanę, jajka oraz oregano. Dobrze wymieszaj.
W wysmarowanym masłem naczyniu układaj na przemian: ziemniaki, 100g sera, połowa porcji mięsa, papryka + kukurydza, ziemniaki, mięso,papryka + kukurydza, 100g sera. Zalej połową mieszanki śmietany z jajkami. Następnie ułóż cukinię i zalej resztą sosu.
Włóż do nagrzanego piekarnika do 180°C. Zapiekaj przez 30 minut. Po tym czasie wyciąg zapiekankę, posyp resztą sera i zapiekaj jeszcze ok.15 minut w 200°C. Przed podaniem posyp natką pietruszki. Smacznego.