Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
W większości dań, zamieszczanych na naszym blogu, to sposoby na nie marnowanie produktów. Chcemy na maksa wykorzystać w naszej kuchni wszystkie tricki, by jak najmniej wyrzucać. Reaktywacja jest cudowna.
Klasyczna mizeria, znakomity dodatek do obiadu. Przepis pochodzi z 422 odcink...
Odsłon: 42970
Kokosanki to mój ulubiony sposób na wykorzystanie nadmiaru białek. Tym razem...
Odsłon: 491
Pyszne i szybkie mini babeczki do koszyczka i na świąteczny stół.
Odsłon: 4314
Kokosanki to mój ulubiony sposób na wykorzystanie nadmiaru białek. Tym razem...
Odsłon: 491
Pyszne i szybkie mini babeczki do koszyczka i na świąteczny stół.
Odsłon: 4314
Składniki
Ziemniaki obieramy, myjemy, kroimy na plasterki o grubości 2 mm. Mieszamy z olejem, papryką, solą i pieprzem. Mięso mielimy na średnich oczkach. Na oleju podsmażamy posiekaną cebulę, wrzucamy przeciśnięty przez praskę czosnek, smażymy przez bardzo krótką chwilę. Dodajemy mięso, smażymy aż będzie prawie „sypkie”, zalewamy sokiem. Chwilę dusimy pod przykryciem, by smaki połączyły się. W naczyniu żaroodpornym układamy warstwami ziemniaki, sos, parmezan…sos ma być ostatnim składnikiem zapiekanki. Całość przekładamy do piekarnika rozgrzanego do 200°C na 50 min, po czym posypujemy wierzch startą mozzarellą i zapiekamy jeszcze 10 min.
Przepisy Dania główne
Dania główne
Szybkie danie z łodygi brokuła (stir-fry)
Dania główne
Jajka sadzone, ziemniaki sałata.
Dania główne
Kotlet jak schabowy z karkówki
Dania główne
Makaron ze szpinakiem i kurczakiem
Szybkie danie z łodygi brokuła (stir-fry)
Szybkie danie z łodygi brokuła po raz pierwszy zrobiłam już jakiś czas temu....
Odsłon: 38
Jajka sadzone, ziemniaki sałata.
Takie smaczne, wiosenne danie obiadowe, sadzone jajka kurze podane z ziemniak...
Odsłon: 105