Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
W większości dań, zamieszczanych na naszym blogu, to sposoby na nie marnowanie produktów. Chcemy na maksa wykorzystać w naszej kuchni wszystkie tricki, by jak najmniej wyrzucać. Reaktywacja jest cudowna.
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1326871
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 12152
Przepis dnia
Zupa czardasz, czyli zupa gulaszowa, to tradycyjna potrawa rodem z kuchni węg...
Odsłon: 17087
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1326871
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 12152
Przepis dnia
Zupa czardasz, czyli zupa gulaszowa, to tradycyjna potrawa rodem z kuchni węg...
Odsłon: 17087
Składniki
Ziemniaki obieramy, myjemy, kroimy na plasterki o grubości 2 mm. Mieszamy z olejem, papryką, solą i pieprzem. Mięso mielimy na średnich oczkach. Na oleju podsmażamy posiekaną cebulę, wrzucamy przeciśnięty przez praskę czosnek, smażymy przez bardzo krótką chwilę. Dodajemy mięso, smażymy aż będzie prawie „sypkie”, zalewamy sokiem. Chwilę dusimy pod przykryciem, by smaki połączyły się. W naczyniu żaroodpornym układamy warstwami ziemniaki, sos, parmezan…sos ma być ostatnim składnikiem zapiekanki. Całość przekładamy do piekarnika rozgrzanego do 200°C na 50 min, po czym posypujemy wierzch startą mozzarellą i zapiekamy jeszcze 10 min.