Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj również bardzo szybka propozycja. Zwłaszcza jeśli zostało nam co nie co z poprzedniego dnia. Ostatnio po rodzinnej uroczystości zostało mi sporo ziemniaków i gotowanych warzyw. Dlatego następnego dnia na obiad zaserwowałam pożywną zapiekankę. Jest to idealny pomysł na wykorzystanie tego co mamy w lodówce. Zapraszam! :)
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 8590
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 7099
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 4839
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1327657
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 8590
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 7099
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 4839
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1327657
Składniki
Jeśli nie mamy ziemniaków i warzyw z poprzedniego dnia, to należy wcześniej je ugotować z solą i pieprzem. Przygotować sos. Jajka roztrzepać ze śmietanką, dodać starty ser żółty, doprawić ziołami prowansalskimi, solą, pieprzem, paprykę słodką i ostrą. Wszystko dokładnie wymieszać. Ziemniaki pokroić w plastry. Naczynie żaroodporne wysmarować masłem. Połowę ziemniaków wyłożyć na dno naczynia, następnie dodać warzywa, a na wierzch drugą połowę ziemniaków. Całość zalać przygotowanym sosem. Zapiekać w piekarniku w temp. 180-160 stopni przez ok. 20.
Zapiekać w piekarniku w temp. 180-160 stopni przez ok. 20.
Gotowe danie posypać posiekanym koperkiem.
Smacznego :)
:)