Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj również bardzo szybka propozycja. Zwłaszcza jeśli zostało nam co nie co z poprzedniego dnia. Ostatnio po rodzinnej uroczystości zostało mi sporo ziemniaków i gotowanych warzyw. Dlatego następnego dnia na obiad zaserwowałam pożywną zapiekankę. Jest to idealny pomysł na wykorzystanie tego co mamy w lodówce. Zapraszam! :)
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 847
Karmelowa panna cotta to deser, który łączy w sobie aksamitną konsystencję śm...
Odsłon: 824
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 73
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 847
Karmelowa panna cotta to deser, który łączy w sobie aksamitną konsystencję śm...
Odsłon: 824
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 73
Składniki
Jeśli nie mamy ziemniaków i warzyw z poprzedniego dnia, to należy wcześniej je ugotować z solą i pieprzem. Przygotować sos. Jajka roztrzepać ze śmietanką, dodać starty ser żółty, doprawić ziołami prowansalskimi, solą, pieprzem, paprykę słodką i ostrą. Wszystko dokładnie wymieszać. Ziemniaki pokroić w plastry. Naczynie żaroodporne wysmarować masłem. Połowę ziemniaków wyłożyć na dno naczynia, następnie dodać warzywa, a na wierzch drugą połowę ziemniaków. Całość zalać przygotowanym sosem. Zapiekać w piekarniku w temp. 180-160 stopni przez ok. 20.
Zapiekać w piekarniku w temp. 180-160 stopni przez ok. 20.
Gotowe danie posypać posiekanym koperkiem.
Smacznego :)
:)