Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasyci niejednego głodomora. :)
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 16750
Płynny karmel jako przyprawa do zup i mięs był używany przez naszą babcię. Pa...
Odsłon: 90
Szukasz pomysłu na szybki, domowy obiad, który zawsze się udaje? Ten makaron...
Odsłon: 303
Szybkie i proste babeczki z tartym jabłkiem bez użycia miksera.
Odsłon: 817
Karminadle to nic innego jak zwyczajowa nazwa kotletów mielonych kuchni śląsk...
Odsłon: 23117
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 16750
Płynny karmel jako przyprawa do zup i mięs był używany przez naszą babcię. Pa...
Odsłon: 90
Szukasz pomysłu na szybki, domowy obiad, który zawsze się udaje? Ten makaron...
Odsłon: 303
Szybkie i proste babeczki z tartym jabłkiem bez użycia miksera.
Odsłon: 817
Karminadle to nic innego jak zwyczajowa nazwa kotletów mielonych kuchni śląsk...
Odsłon: 23117
Składniki
Obrać, umyć ziemniaki. Ugotować ziemniaki w osolonej wodzie. Następnie utłuc z dodatkiem masła na kremowe puree.
W czasie gotowania ziemniaków przygotować mięso mielone. Obrać cebulę i czosnek. Cebulę pokroić w kostkę i usmażyć na rozgrzanym oleju na patelni. Dodać mięso - smażyć. Przyprawić solą, pieprzem oraz papryką. Dodać przeciśnięty przez praskę czosnek - wymieszać. Następnie dodać koncentrat pomidorowy - wymieszać. Gdy mięso będzie już dobrze usmażone, dodać odcedzone pieczarki i ponownie wymieszać. Całość przełożyć do naczynia żaroodpornego.
Na mięso wyłożyć ziemniaki. Na ziemniaki starty ser żółty. Całość posypać posiekanym szczypiorkiem.
Zapiekankę piec w nagrzanym piekarniku do 225 stopni C przez ok 15 minut. Smacznego! :)