Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mini zapiekanki gyros w porcji na raz. :-) Jadamy je na obiad, ale na zimno też okazały się na smaczne, więc jeśli macie kilka naczyń żaroodpornych, możecie postawić je na imprezowym stole. Oprócz tego, że ładnie się prezentują są też smaczne, bo kto z nas nie lubi gyrosa? Poniższy przepis jest na 4 małe naczynia.
W dawnych czasach kiedy nie było jeszcze supermarketów, a warzywa nie były og...
Odsłon: 52268
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 198
W dawnych czasach kiedy nie było jeszcze supermarketów, a warzywa nie były og...
Odsłon: 52268
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 198
Składniki
Ryż gotujemy zgodnie z przepisem na opakowaniu. Filety, paprykę i ogórki kroimy w drobną kostkę. Ser ścieramy na grubych oczkach tarki. Keczup i jogurt grecki mieszamy ze sobą robiąc sos. Filety posypujemy obficie przyprawą gyros i podsmażamy na rozgrzanej patelni.
W naczyniach układamy kolejno: ryż, warstwa sosu, papryka, ogórek, kukurydza, warstwa sosu, kurczak, ser.
Gyros zapiekamy przez 15 minut w temperaturze 180 stopni.