Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
sycąca, pyszna zapiekanka, pyszny choć dosyć kaloryczny obiad. jesienią czy zimą czasami można sobie na nią pozwolic :-)
Gulasz z mięsa wieprzowego -delikatnej i lekko tłustej łopatki z dodatkiem wa...
Odsłon: 84
Polecam. Może być świąteczny, może być na co dzień.
Odsłon: 3907
Prosty i smaczny przepis na szaszłyki z kurczaka na obiad lub kolację dla trz...
Odsłon: 127
Gulasz z mięsa wieprzowego -delikatnej i lekko tłustej łopatki z dodatkiem wa...
Odsłon: 84
Polecam. Może być świąteczny, może być na co dzień.
Odsłon: 3907
Prosty i smaczny przepis na szaszłyki z kurczaka na obiad lub kolację dla trz...
Odsłon: 127
Składniki
Piersi kurczaka pokroić w dosyc drobną kostkę. Cebule i czosnek pokroic w kostke i przesmażyć na oleju. Dodać mięso, przyprawić i usmażyć. Warzywa gotować w osolonej wodzie ok. 4-5 min. odcedzić. Przygotowac sos: masło rozpuścić w rondelku, dodać mąkę, wymieszac i smażyć przez 1 min. na małym ogniu. Stopniowo wlewać mleko, mieszając. Przyprawić solą, pieprzem i ostrą papryką. Gotowac kilka minut mieszając, aż sos się zagęści. Do sosu dodać starty na grubych oczkach ser i wymieszać. Mięso połączyć z połową sosu, z drugą połową połączyć warzywa. Do wysmarowanego tłuszczem naczynia żaroodpornego wyłożyć mięso, na to warzywa. Piec bez przykrycia ok. 25 - 30 min. w temp. 180 stopni.Po ok. 13-15 min. zapiekankę posypać grubo pokruszonymi krakersami i wstawic ponownie do piekarnika. Przepis zaczerpnięty z Mirabelkowego blogu
Smacznego :-)