Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
sycąca, pyszna zapiekanka, pyszny choć dosyć kaloryczny obiad. jesienią czy zimą czasami można sobie na nią pozwolic :-)
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2370
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4468
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1487
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 431
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2370
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4468
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1487
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 431
Składniki
Piersi kurczaka pokroić w dosyc drobną kostkę. Cebule i czosnek pokroic w kostke i przesmażyć na oleju. Dodać mięso, przyprawić i usmażyć. Warzywa gotować w osolonej wodzie ok. 4-5 min. odcedzić. Przygotowac sos: masło rozpuścić w rondelku, dodać mąkę, wymieszac i smażyć przez 1 min. na małym ogniu. Stopniowo wlewać mleko, mieszając. Przyprawić solą, pieprzem i ostrą papryką. Gotowac kilka minut mieszając, aż sos się zagęści. Do sosu dodać starty na grubych oczkach ser i wymieszać. Mięso połączyć z połową sosu, z drugą połową połączyć warzywa. Do wysmarowanego tłuszczem naczynia żaroodpornego wyłożyć mięso, na to warzywa. Piec bez przykrycia ok. 25 - 30 min. w temp. 180 stopni.Po ok. 13-15 min. zapiekankę posypać grubo pokruszonymi krakersami i wstawic ponownie do piekarnika. Przepis zaczerpnięty z Mirabelkowego blogu
Smacznego :-)