Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Cóż to była za uczta na tym talerzu. M, M, M! Sanah i ten sklepik na żet, to by pozazdrościli takiej uczty. Pomysł na ten "dań" powstał w mojej głowie kilka dni temu, ale jakoś nie było okazji go zrealizować. Dzisiaj tak mi się błogo kucharzyło, pierogi same się lepiły, a sosik przyjemnie bulgotał w rytm nowej płytki Dżastina T. Normalnie na lajcie było. Owy dish polecam ja, Arek Gie
szybki przepis na pizzę:) z tych propozycji wyjdzie około 12 małych porcji
Odsłon: 229
Gorąca i pachnąca zapiekanka makaronowa z dodatkiem brokułów i migdałów smaku...
Odsłon: 651
Śledzie po japońsku to jedna z potraw wigilijnych mojego stołu, ale robię ja...
Odsłon: 17010
Delikatne drożdżowe bułeczki ze śliwkami, orzechami oraz żurawiną ,posmakują...
Odsłon: 979
szybki przepis na pizzę:) z tych propozycji wyjdzie około 12 małych porcji
Odsłon: 229
Gorąca i pachnąca zapiekanka makaronowa z dodatkiem brokułów i migdałów smaku...
Odsłon: 651
Śledzie po japońsku to jedna z potraw wigilijnych mojego stołu, ale robię ja...
Odsłon: 17010
Delikatne drożdżowe bułeczki ze śliwkami, orzechami oraz żurawiną ,posmakują...
Odsłon: 979
Składniki
Mięso myjemy, przekładamy do rękawa pieczeniowego. Dodajemy sos BBQ , dokładnie obtaczamy i marynujemy przez całą noc. Pieczemy w temperaturze 180°C przez 90 minut. Pierogi: Groszek z marchewką osączamy z zalewy, mieszamy z Krzanem Ślonskim. Do smaku doprawiamy solą i pieprzem. Do mąki wlewamy wodę z masłem i wyrabiamy na jednolitą masę. Ciasto cienko rozwałkowujemy i wykrawamy, przy pomocy szklanki, koła. Na środek każdego układamy farsz i zlepiamy pierogi. Gotujemy w osolonym wrzątku przez 2-3 min od wypłynięcia na powierzchnię wody. Sos: Bulion zagotowujemy, zmniejszamy płomień, dodajemy mąkę wymieszaną w zimnej wodzie. Dokładnie łączymy, do smaku doprawiając solą i pieprzem. Żeberka podajemy z pierogami i sosem grzybowym. Opcjonalnie z podsmażonymi na maśle pieczarkami. Posypujemy posiekaną natką pietruszki.