Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Żeberka dzisiejsze to smaczny obiad dla mojej rodziny. Przygotowanie ich to sama przyjemność jeżeli rodzinka zadowolona. Żeberka podane w towarzystwie ciap kapusty czyli kapusty kiszonej połączonej z ziemniakami.
patelnia do pieczenia, garnek,
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 12070
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1349
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 12740
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 4168
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 12070
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1349
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 12740
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 4168
Składniki
Żeberka pokroić na mniejsze kawałki, umyć i osuszyć ręcznikiem papierowym. Żeberka włożyć do garnka z gorącą wodą i gotować około 40 - 50 minut. Do garnka dodać keczup, sos sojowy, sok z cytryny, musztardę, cukier i sól. Dodać również pokrojoną cebulę oraz czosnek. Gotować jeszcze 20 minut, następnie wyjąć i odsączyć. Włożyć na patelnię z rozgrzanym masłem i piec do miękkości mięsa polewając je sosem z gotowania. Żeberka podajemy w towarzystwie ciap kapusty.