Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ci, którzy zjadają mięso tym przepisem nie powinni być zawiedzeni.
Bardzo sycąca, pyszna potrawa składająca się z ziemniaczków, kurek oraz boczk...
Odsłon: 112
Borówki - jeden z moich ulubionych przysmaków lata. Tym razem użyliśmy ich w...
Odsłon: 104
Przepis dnia
Truskawkowy sezon czas zacząć! A czy jest coś lepszego niż połączenie soczyst...
Odsłon: 4854
Przepis dnia
Naleśniki po chłopsku to gotowe danie, sycące i rozgrzewające. Idealnie się s...
Odsłon: 7526
Marynowana papryka, nadziana wcześniej kapustą, to jest przysmak węgierski i...
Odsłon: 1258
Bardzo sycąca, pyszna potrawa składająca się z ziemniaczków, kurek oraz boczk...
Odsłon: 112
Borówki - jeden z moich ulubionych przysmaków lata. Tym razem użyliśmy ich w...
Odsłon: 104
Przepis dnia
Truskawkowy sezon czas zacząć! A czy jest coś lepszego niż połączenie soczyst...
Odsłon: 4854
Przepis dnia
Naleśniki po chłopsku to gotowe danie, sycące i rozgrzewające. Idealnie się s...
Odsłon: 7526
Marynowana papryka, nadziana wcześniej kapustą, to jest przysmak węgierski i...
Odsłon: 1258
Składniki
Marynata : sos sojowy wymieszałem z miodem, sosem worcestershire, pieprzem i tymiankiem. Żeberka włożyłem do marynaty i wstawiłem do lodówki na 30 minut. Z kapusty usunąłem głąb, drobno poszatkowałem. Opłukałem w w wodzie z łyżką octu z białego wina. Rozgrzałem masło w garnku, gdy zaczęło się pienić dodałem kapustę. Smażyłem na średnim ogniu 5 minut, mieszając od czasu do czasu. Dodałem ocet, sok z jabłek, sól i pieprz. Gotowałem 30 minut. Na 10 minut przed końcem gotowania dodałem rodzynki, wymieszałem. Rozgrzałem piekarnik do 180 stopni. Kapustę przełożyłem do żaroodpornego naczynia, na niej rozłożyłem pokrojone żeberka, zapiekałem ok. 30 minut, polewałem czasami marynatą i obracając żeberka.