Do góry

Dania główne Przepis na:

zielone spaghetti z sosem bolońskim (wstążki z tapioki bez glutenu)

zielone spaghetti z sosem bolońskim (wstążki z tapioki bez glutenu)

Autor:

Przepisów i artykułów: 254 Ocena: 2174

Dodano:

Odsłon: 482

szybkie spaghetti w trochę innym wydaniu :)

Składniki

3-4 os. 30 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Wybieram ładny kawałek wołowiny w sklepie i proszę o zmielenie (nie kupuję w plastikowych paczkach).
    Mięso podduszam na beztłuszczowej głębokiej patelni (lub rondelku) rozgniatając zmielone kawałki.
    Zostawiam na małym ogniu pod przykryciem na 15 - 20 minut.

  2. W tym czasie gotuję makaron z tapioką (ryżowy). Od momentu wrzucenia na wrzątek 10-12 minut.

  3. Kiedy makaron jest już gotowy, przelewam go przez durszlak i przepłukuję ciepłą przegotowaną wodą. Odstawiam na bok i przykrywam, żeby nie ostygł, bo kolejne 5 minut robię sos.

  4. Mięso zalewam sosem bolońskim, mieszam i podgrzewam do pożądanej temperatury - jakieś 5 minut.

  5. Nakładam na talerze makaron i polewam sosem z mięsem. Posypuję natką, kiełkami lub rzeżuchą.
    Gotowe! Palce lizać :))

  6. Aneks
    Zapomniałam o soli lub innych przyprawach? -nieee ,,, :)) sól bardzo ograniczam, a i tak już jest razem z przyprawami w sosie ::)
    Przepis ns fit sos boloński - gotowe danie na przechowanie" jest tutaj:
    https://smaker.pl/przepis-fit-sos-bolonski-gotowe-danie-na-przechowanie,126110,domowapiwniczka.html

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Futka 05 maja 2017 Wspaniałe i bardzo smaczne połączenie :)

1 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń