Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nie każdy z nas wie, że szparagi są skarbnicą witamin i zapobiegają powstawaniu nowotworów. Ponadto odpowiadają za prawidłowy rozwój płodu i odchudzają, gdyż 100 g szparagów to tylko 18 kcal. Jednak nie każdy je lubi, a moim zdaniem zupa krem jest dobrym sposobem na “przemycenie” ich do naszego domowego menu ????
Przepyszny arabski "smalczyk" z fasoli.
Odsłon: 785
Bogata w smaku sałatka idealna na święta lub lepszy lunch. Można ją przygotow...
Odsłon: 348
Przepis dnia
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z kopytkami, brokułami oraz polędw...
Odsłon: 6188
Przepis na proste i szybkie w przygotowaniu kluseczki z twarogu, mąki i jajek...
Odsłon: 1381
Sznycel wiedeński (Wiener Schnitzel) to tradycyjne danie kuchni austriackiej....
Odsłon: 2874
Spaghetti Carbonara to jedno z najpopularniejszych dań kuchni włoskiej. Jest...
Odsłon: 10060
Przepyszny arabski "smalczyk" z fasoli.
Odsłon: 785
Bogata w smaku sałatka idealna na święta lub lepszy lunch. Można ją przygotow...
Odsłon: 348
Przepis dnia
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z kopytkami, brokułami oraz polędw...
Odsłon: 6188
Przepis na proste i szybkie w przygotowaniu kluseczki z twarogu, mąki i jajek...
Odsłon: 1381
Sznycel wiedeński (Wiener Schnitzel) to tradycyjne danie kuchni austriackiej....
Odsłon: 2874
Spaghetti Carbonara to jedno z najpopularniejszych dań kuchni włoskiej. Jest...
Odsłon: 10060
Składniki
Na początku opłukujemy szparagi i odłamujemy twarde końce (łamią się same w odpowiednim miejscu). Następnie kroimy szparagi na pół. Ziemniaki obieramy i kroimy w kostkę. W garnku rozgrzewamy 2 łyżki oleju i wrzucamy ziemniaki, podsmażamy ok. 5 minut. Następnie dokładamy jeszcze jedną łyżkę oleju i wrzucamy pokrojone szparagi, dodajemy pieprz i sól, podsmażamy 3-5 min. Do szparagów i ziemniaków wlewamy bulion, gotujemy wszystko ok. 5 min i dodajemy camembert. Miksujemy wszystko blenderem na gładką masę. W razie potrzeby doprawiamy jeszcze pieprzem, solą i gotowe