Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym przepisie znajdziecie same warzywa otulone gęstym sosem.
To najlepsze zapiekanki z kurczakiem jakie jadłam! Czasami nie trzeba wielu...
Odsłon: 9525
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 3069
Polecam na kolację. Nie tylko wegetarianie będą zadowoleni.
Odsłon: 6600
To najlepsze zapiekanki z kurczakiem jakie jadłam! Czasami nie trzeba wielu...
Odsłon: 9525
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 3069
Polecam na kolację. Nie tylko wegetarianie będą zadowoleni.
Odsłon: 6600
Składniki
Na początku zacznijmy od obrania oraz umycia ziemniaków oraz włoszczyzny. Następnie obrać cebule oraz umyć groszek. Od groszku poodcinać końcówki.
Pokrojone na kawałki ziemniaki gotować w osolonej wodzie do miękkości.
Przygotowaną włoszczyznę zalać wodą, dodać przyprawy i gotować do miękkości.
Cebule pokroić w kostkę. W dużym garnku rozgrzać olej i zeszklić na nim cebulę. Podsypać mąką i wymieszać. Dolewać powoli mleko, cały czas mieszając, uważając żeby nie powstały grudki. Następnie dodać bulion (użyć tego, który powstał przy gotowaniu włoszczyzny). Do garnka dodać groszek, wymieszać.
Włoszczyznę odcedzić i pokroić w mniejsze plastry. Dodać do garnka.
Ziemniaki odcedzić i dodać do garnka. Całość przyprawić solą, pieprzem oraz gałką muszkatołową. Smacznego! :)