Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym przepisie znajdziecie same warzywa otulone gęstym sosem.
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113076
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 464
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 801
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 600
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113076
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 464
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 801
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 600
Składniki
Na początku zacznijmy od obrania oraz umycia ziemniaków oraz włoszczyzny. Następnie obrać cebule oraz umyć groszek. Od groszku poodcinać końcówki.
Pokrojone na kawałki ziemniaki gotować w osolonej wodzie do miękkości.
Przygotowaną włoszczyznę zalać wodą, dodać przyprawy i gotować do miękkości.
Cebule pokroić w kostkę. W dużym garnku rozgrzać olej i zeszklić na nim cebulę. Podsypać mąką i wymieszać. Dolewać powoli mleko, cały czas mieszając, uważając żeby nie powstały grudki. Następnie dodać bulion (użyć tego, który powstał przy gotowaniu włoszczyzny). Do garnka dodać groszek, wymieszać.
Włoszczyznę odcedzić i pokroić w mniejsze plastry. Dodać do garnka.
Ziemniaki odcedzić i dodać do garnka. Całość przyprawić solą, pieprzem oraz gałką muszkatołową. Smacznego! :)