Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym przepisie znajdziecie same warzywa otulone gęstym sosem.
Pierożki z surowym mięsem mielonym w środku, podane z dodatkiem gęstej, kwaśn...
Odsłon: 139
Szybkie i smaczne placuszki bananowe z serkiem wiejskim, idealne na ciepłe śn...
Odsłon: 101368
Przepis na ciasto z malinami, które jest szybkie i proste w wykonaniu. Świetn...
Odsłon: 5885
Pierożki z surowym mięsem mielonym w środku, podane z dodatkiem gęstej, kwaśn...
Odsłon: 139
Szybkie i smaczne placuszki bananowe z serkiem wiejskim, idealne na ciepłe śn...
Odsłon: 101368
Przepis na ciasto z malinami, które jest szybkie i proste w wykonaniu. Świetn...
Odsłon: 5885
Składniki
Na początku zacznijmy od obrania oraz umycia ziemniaków oraz włoszczyzny. Następnie obrać cebule oraz umyć groszek. Od groszku poodcinać końcówki.
Pokrojone na kawałki ziemniaki gotować w osolonej wodzie do miękkości.
Przygotowaną włoszczyznę zalać wodą, dodać przyprawy i gotować do miękkości.
Cebule pokroić w kostkę. W dużym garnku rozgrzać olej i zeszklić na nim cebulę. Podsypać mąką i wymieszać. Dolewać powoli mleko, cały czas mieszając, uważając żeby nie powstały grudki. Następnie dodać bulion (użyć tego, który powstał przy gotowaniu włoszczyzny). Do garnka dodać groszek, wymieszać.
Włoszczyznę odcedzić i pokroić w mniejsze plastry. Dodać do garnka.
Ziemniaki odcedzić i dodać do garnka. Całość przyprawić solą, pieprzem oraz gałką muszkatołową. Smacznego! :)